Studievägledare

Studievägledarna är en viktig kontakt för dig som student. Vi kan hjälpa dig att göra ett välgrundat utbildningsval. Du kan vända dig till studievägledningen med frågor som rör t ex funktionshinder, kursuppläggning, kursinnehåll, studieuppehåll, tillgodoräknande av tidigare studier, examina och individuella studieplaner. Studievägledningen kan också vara en kontaktlänk till andra resurser inom universitetet.

Foto: Niklas Björling/SU

Under tiden med restriktioner pga corona/covid19 har studievägledningen ingen drop-in eller fasta telefontider. Du kan maila frågor och/eller boka ett möte via ZOOM eller bli uppringd

 

Oroa dig inte om du känner att det är jobbigt med studierna! Ta kontakt med studievägledaren för hjälp och stöd och/eller Studie- och språkverkstaden på Stockholms universitet. Det mesta går faktiskt att få ordning på bara genom att träffas och prata om hur din studiesituation ser ut.

Läs mer här om tips hur du kan göra för att få ut det mesta och det bästa av dina studier och kontaktuppgifter till mer hjälp och stöd.

 

Många studenter har olika behov och skäl till hjälp. Meddela studievägledaren i så god tid som möjligt - helst så fort du är antagen till en kurs.

Läs här hur det fungerar med stöd och hur du gör för att få stöd.

När du läser fristående kurser kan man säga att du skapar ditt eget program - en studieram - där du själv bestämmer vad som ska ingå i din examen.

Läs mer här hur det funkar och hur du kan tänka

Har du läst kurser tidigare som motsvararar helt eller delvis det du läser nu? Har du läst utomlands inom nåt av våra ämnen och vill ha med dessa som poäng i en examen? Då kan du ansöka om "Tillgodoräknande".

Så funkar tillgodoräknanden

MyCareer är jobbportalen för studenter och nyexaminerade vid Stockholms universitet. Jobb, praktik och forskningsprojekt – du hittar allt här!

Till MyCareer

 

Kontakt

 

Under tiden med restriktioner pga corona/covid19 har studievägledningen ingen drop-in eller fasta telefontider. Du kan maila frågor och/eller boka ett möte via ZOOM eller bli uppringd.

Studievägledare journalistik och medie- och kommunikationsvetenskap
Studievägledare modevetenskap
Studievägledare Filmvetenskap
På denna sida