Akademikerna Alejandra Bottinelli och Salvador Millaleo, från Universidad de Chile, kommer att redogöra för läget i Chile och reflektera över aktuella frågor som social mobilisering och statligt förtryck, mänskliga rättigheter och skapandet av nya fora såsom Asamblea Constituyente Plurinacional.

Bottinelli är litteratur- och kulturvetare med forskning om våld, kroppslighet, mänskliga rättigheter och minne.
Millaleos expertis ligger inom juridiken, specifikt inom mänskliga rättigheter.

Comitiva U. de Chile - Suecia Diciembre 2019 (93 Kb)

Samtalet kommer att äga rum på spanska men vid behov kommer översättning att ske till svenska eller engelska.

Seminariet är öppet för alla intresserade.

Los académicos de la Universidad de Chile Alejandra Bottinelli y Salvador Millaleo, reflexionan sobre temas actuales como movilización social y represión estatal, Derechos Humanos y Asamblea Constituyente Plurinacional.

Arrangör/Organiser: Romanska och klassiska institutionen
Kontakt/Contact: Ken Benson
Ingen föranmälan krävs/No registration required