Podd: Bakom bokhyllan

3. Bibliotek
  4. Om oss
  5. Podd: Bakom bokhyllan
Tre personer med mikrofoner och hörlurar bakom en bokhylla.

Universitetsbibliotekets podd Bakom bokhyllan

Bakom bokhyllan är Stockholms universitetsbiblioteks podd där du möter studenter och andra på biblioteket och universitetet i nya, aktuella teman för varje avsnitt.

Hur är det att vara ny student på ett universitet? Vad är ett universitetsbibliotek idag, hur ser framtidens lärande ut och vad menas med öppen vetenskap egentligen? Det och mycket annat kommer vi att reda ut i podden, och till vår hjälp möter vi studenter, forskare, lärare, medarbetare och andra som kan ge svar på våra frågor.

Avsnitten är ca 20 minuter långa och podden kommer ut på tisdagar varannan vecka. Välkommen att lyssna på Bakom bokhyllan – allt utom boktips!

Har du idéer på teman för podden eller vill medverka själv?

Hör av dig till oss! bakombokhyllan.sub@su.se

Avsnitt 6 – Bok eller läsplatta?

Bakom bokhyllan #6

Avsnitt 5 – Sharing is caring – Öppen vetenskap för alla

Bakom bokhyllan # 5 - Sharing is caring - öppen vetenskap för alla

Avsnitt 4 - Skriva akademiskt

Forskare Daniel Ritter och student Karl Gustafsson. Text: Bakom bokhyllan #4 - Skriva akademiskt

Avsnitt 3 - Studieteknik

John Arwidsson, pedagog samt en hand som skriver. Text: Bakom bokhyllan Avsnitt 3 - Studieteknik

Avsnitt 2- Framtiden

Studenthuset och Marie Nordström, karriär- och studievägledare

Avsnitt 1 - Ny student

Podd: Bakom bokhyllan. Avsnitt 1 - ny student

Avsnitt 0 - Trailer

Podd: Bakom bokhyllan. Trailer.

Kontakta Bakom bokhyllan

Vi som gör Bakom bokhyllan är Karl Edqvist, Julia Milder och Urban Göranson. Kontakta oss gärna på bakombokhyllan.sub@su.se.

Du hittar podden här på vår webbplats, via iTunes, Acast och på andra ställen där poddar finns.