Öppettider

 Tisdagar och fredagar kl. 13-16.

Adress

Kräftriket 21 A

Är du extern besökare, ring på dörrklockan under öppettiderna så öppnar bibliotekets personal.

Tillgänglighet

Biblioteket ligger en trappa upp utan tillgång till hiss. Orsakar detta ett problem för dig kontakta oss gärna inför ditt besök så hittar vi en lösning.

Studenter vid Institutionen för Asien-, Mellanöstern- och Turkietstudier har tillgång till läsrum och datorer tisdag och fredag kl. 13-16. Använd portkod

Studieplatser

Asienbiblioteket erbjuder 26 studieplatser i form av enskilda platser, samt ett grupprum. Åtta av platserna har datorer.

Alla datorer är utrustade med ordbehandlingsprogram som hanterar olika alfabet och teckensystem. Studieplatser erbjuds främst till studerande vid Institutionen för Asien-, Mellanöstern- och Turkietstudier.

Låna

Universitetskortet  fungerar som bibliotekskort inom hela Stockholms universitetsbibliotek.

Asienbiblioteket är en del av universitetsbiblioteket och det är därmed ditt universitetskort som fungerar som lånekort. Här kan du läsa våra lånereglerMer information om lån.

Enhetens samlingar

Böckerna på Asienbiblioteket är uppdelade efter språk i sju samlingar. Lånetiden är 28 dagar.

Kontakta Asienbiblioteket  för information om japansk, kinesisk, koreansk, arabisk och indisk litteratur samt litteratur om Asien på västerländska språk.

Tidskrifter

Tidskriftsrummet är öppet tis och fre 13.00-16.00. Där hittar du det senaste numret av varje tidskrift. För att läsa gamla nummer, kontakta Asienbiblioteket.

Kontakt

Hitta hit

  • T-banestation: Universitetet.
  • Roslagsbanan: Universitetet.
  • Buss: 50.
  • Bil: Vänstra sidan av Roslagsvägen riktning norr om Roslagstull.
  • Karta