Pål Stenmark berättar om sjukdomen botulism i Aftonbladet Daily

Professor Pål Stenmark, från Institutionen för Biokemi och Biofysik, gästar Aftonbladets podcast ”Aftonbladet Daily” för att förklara sjukdomen botulism med anledning av den matförgiftning som skedde i Italien i början av augusti.

Pål Stenmark. Foto: Sören Andersson.

Podcasten Aftonbladet Daily’s avsnitt ”När smörgåsen blir livsfarlig” handlar om sjukdomen botulism med anledning av de fall av sjukdomen som uppstått i Italien, där två människor dog. 

I podcasten berättar Pål Stenmark om sjukdomen, som orsakas av en bakterie som bildas vid felhantering av livsmedel. Han förklarar även, bland annat, hur sjukdomen påverkar kroppen och hur man kan skydda sig. 

Lyssna på avsnittet ”När smörgåsen blir livsfarlig” på Aftonbladets hemsida, Aftonbladet Daily 

eventNewsArticle

standard-article

false

{
  "dimensions": [
    {
      "id": "department.categorydimension.subject",
      "name": "Global categories",
      "enumerable": true,
      "entities": [],
      "localizations": {}
    },
    {
      "id": "department.categorydimension.tag.Keywords",
      "name": "Keywords",
      "enumerable": false,
      "entities": [],
      "localizations": {}
    },
    {
      "id": "department.categorydimension.tag.Person",
      "name": "Person",
      "enumerable": false,
      "entities": [],
      "localizations": {}
    },
    {
      "id": "department.categorydimension.tag.Tag",
      "name": "Tag",
      "enumerable": false,
      "entities": [],
      "localizations": {}
    },
    {
      "id": "DBB.lokala.kat",
      "name": "Lokala kategorier DBB",
      "enumerable": true,
      "entities": [
        {
          "id": "DBB.lokala.kat.nyheter",
          "name": "Lokala nyheter",
          "entities": [
            {
              "id": "DBB.lokala.kat.nyheter.fo",
              "name": "Forskning",
              "entities": [],
              "attributes": [],
              "childrenOmitted": false,
              "localizations": {}
            }
          ],
          "attributes": [],
          "childrenOmitted": false,
          "localizations": {}
        }
      ],
      "localizations": {}
    },
    {
      "id": "webb2021.categorydimension.Category",
      "name": "News Category (Webb 2021)",
      "enumerable": true,
      "entities": [
        {
          "id": "webb2021.categorydimension.Category.forskning_nyheter",
          "name": "Forskning",
          "entities": [],
          "attributes": [],
          "childrenOmitted": false,
          "localizations": {}
        }
      ],
      "localizations": {}
    },
    {
      "id": "webb2021.categorydimension.Label",
      "name": "Etiketter (Webb 2021)",
      "enumerable": true,
      "entities": [
        {
          "id": "webb2021.categorydimension.Label.halsa",
          "name": "Hälsa och livsvillkor",
          "entities": [],
          "attributes": [],
          "childrenOmitted": false,
          "localizations": {}
        },
        {
          "id": "webb2021.categorydimension.Label.Kemi",
          "name": "Kemi",
          "entities": [],
          "attributes": [],
          "childrenOmitted": false,
          "localizations": {}
        }
      ],
      "localizations": {}
    },
    {
      "id": "webb2021.categorydimension.Label.en",
      "name": "Labels (Webb 2021)",
      "enumerable": true,
      "entities": [],
      "localizations": {}
    },
    {
      "id": "webb2021.categorydimension.Keyword",
      "name": "Keywords (Webb 2021)",
      "enumerable": false,
      "entities": [],
      "localizations": {}
    }
  ]
}