Stockholms universitet
Go to this page on our english site

Kandidatprogram i folkhälsovetenskap

Programmet vänder sig till dig som vill förstå hur samhället kan påverka människors möjligheter till hälsa och välmående och som är intresserad av en utbildning där du förbereds för analytiskt, strategiskt och praktiskt arbete inom folkhälsoområdet.

För dig som är antagen HT2024

Grattis! Du har blivit antagen till den utbildning du sökt på Stockholms universitet och vi hoppas att du kommer att trivas med dina studier hos oss.

På den här sidan listar vi vad du behöver göra och känna till innan du börjar dina studier.

Följ de instruktioner du fått för att acceptera din plats. 

Mer information på antagning.se

 

Checklista för antagna studenter

  1. Aktivera ditt SU-konto

    Första steget för att kunna registrera dig och få tillgång till universitetets alla IT-tjänster.

  2. Registrera dig på din institution

    Registrering kan ske på olika sätt. Läs noga informationen från din institution nedan.

  3. Ta del av institutionens information

    På den här sidan hittar du det du behöver veta inför starten på din kurs eller ditt program.

Notera

Din plats kan tas tillbaka om du inte registrerar dig och deltar vid eventuellt upprop enligt anvisningarna från institutionen.

Information från institutionen - program

Välkommen till Institutionen för folkhälsovetenskap! Vi ber dig följa nedanstående instruktioner och registrera dig senast den 1 september.

1. Aktivera ditt universitetskonto

För att få tillgång till universitetets IT-tjänster, och kunna logga in i lärplattformen Athena, behöver du aktivera ditt universitetskonto mellan den 12 augusti - 1 september.

Aktivera ditt universitetskonto här

2. Registrera dig på terminens kurser

För att behålla din plats på kursen behöver du registrera dig på terminens kurser i Ladok för studenter mellan den 12 augusti - 1 september.

Du kan webbregistrera dig (under registreringsperioden) genom att klicka på knappen Registrera dig! här nedan, och sedan välja antingen eduID eller Antagning.se för inloggning till Ladok.

Observera att du inte kan logga in med ditt universitetskonto och därför inte kan välja det översta alternativet Inloggning via ditt lärosäte.

Registrera dig!

3. Logga in i Athena

Vi använder lärplattformen Athena för information, undervisning och examination.

Efter registrering är det viktigt att du loggar in i Athena för att ta del av kursinformation och kursupplägg.

Logga in i Athena här

Om du har frågor är du välkommen att höra av dig till oss via epost till kursadmin.publichealth@su.se.

Välkomstaktiviteter

Vid terminsstart ordnar vi ett antal aktiviteter – både online och på campus – för att välkomna och introducera dig som är ny student. En av dessa är Välkomstdagen på Campus Frescati som är ett utmärkt tillfälle att bekanta sig med universitetet och andra nya studenter. Programmet riktar sig till alla nya studenter, oavsett ämne, kurs eller program. För dig som är ny student vid Institutionen för data- och systemvetenskap, DSV, arrangeras en motsvarande välkomstdag på Campus Kista.

Information som rör din utbildning får du via din kurs-/programgivande institution.

su.se/valkomstaktiviteter


Hitta hit

Stockholms universitet sträcker sig över en stor yta. Läs om vilka campus som finns och var du hittar din institution, alla undervisningslokaler, lunchställen, bibliotek, läsplatser, mm.

Hitta på campus


Läs mer

Ny student

Under utbildningen

Studenthandboken

Kårer och föreningar

Med utgångspunkt i samhällsvetenskaplig teoribildning lär du dig hur strukturer i samhället samspelar med individuella egenskaper för att forma människors hälsorelaterade vanor och livsvillkor. Du kommer också studera varför hälsan fördelas ojämlikt i befolkningen, samt hur hälsa och ohälsa utvecklas genom livets olika faser. Vi går även igenom hur hälsan hos befolkningen har förändrats över historisk tid och ger en orientering i nutida och framtida utmaningar för folkhälsan kopplade till globala trender.

En annan viktig del av programmet fokuserar på folkhälsans praktik, och ges i samarbete med Karolinska Institutet. Här ges du färdigheter i att analysera olika folkhälsoproblem och lär dig att praktiskt planera, genomföra och kritiskt utvärdera insatser inom folkhälsoområdet. Det kommer även att ges möjlighet till praktik på verksamhet inom folkhälsoområdet.

Efter genomgången utbildning har du fått de kunskaper och verktyg som behövs för att arbeta som utredare, samordnare, analytiker eller strateg inom folkhälsoområdet – exempelvis på myndigheter, kommuner, regioner, organisationer eller privata företag. Programmet ger även en bra grund för fortsatta studier på avancerad nivå.