Över 200 personer lyssnade på föredrag av Lettlands kulturminister Dace Melbārde, f.d. ambassadör Gints Jegermanis, ordförande i Sverigeletternas förbund Juris Rozītis (doktorerade 2005 vid Institutionen för baltiska studier), Māris Graudiņš (utbytesstudent vid Stockholms universitet under 1980-talet) och universitetslektor Lilita Zalkalns (avdelningen för baltiska språk), som hölls lördagen den 29 juli 2017 på Stockholms universitet.

Lettlands kulturminister Dace Melbārde

Deltagarna informerades om den lettiska diasporans historia i Sverige, och om möjligheterna att bedriva studier i baltiska språk vid Stockholms universitet.

Föredragen hölls i samband med Europaletternas Kongress, som påbörjades den 28 juli i Lettlands huvudstad Riga, fortsatte på båten Riga-Stockholm-Riga, och avslutades den 30 juli i Riga.