Öppnar för sen anmälan 15 juli: Perceptionspsykologi, 7,5 hp

Hösten 2024 öppnar vi kursen Perceptionspsykologi, 7,5 hp, som fristående kurs, och vi öppnar den för sen anmälan den 15 juli. Kursen ger grundläggande kunskaper om hur perceptionen fungerar, dess möjligheter och begränsningar.

VR-rummet i luktlabbet, Albano, med William Fredborg. Foto: Jens Olof Lasthein
VR-rummet i luktlabbet, Albano. Foto: Jens Olof Lasthein

Kursen går igenom olika vetenskapliga metoder med vilka vi kan undersöka hur olika sinnesintryck skapas och tolkas. Den ger också kunskaper om perceptionens fysiska och biologiska grundvalar – hur hjärnan och sinnesorganen möjliggör vår upplevelse av världen som en sammanhängande helhet.

Träning ges i såväl vetenskapligt skrivande som muntlig presentationsteknik. I praktiska inslag kommer kursen också att ge dig som student möjlighet att genomföra psykofysiska experiment, samt att mäta hur ditt eget nervsystem aktiveras av sinnesupplevelser.

Som fristående kurs är den lämplig för dig som vill bredda dina kunskaper i psykologi som komplement till vad du läst på Psykologi II. Kursen fungerar även bra för gäst- och utbytesstudenter som behöver sätta ihop sin egen utbildning.

Kursen är även valbar inom Psykologi II - kurspaket.

OBS! Kursen kommer att öppna för sen anmälan inför höstterminen 2024. För dig som missade deadline, inte har sökt någon kurs eller vill ändra ditt val finns möjlighet att göra en sen anmälan från och med den 15 juli.

Du ansöker som vanligt via antagning.se.

Kursansvarig lärare är professor Maria Larsson, en ledande forskare inom luktperception.

Maria Larsson är en av experterna som medverkar i avsnittet om Doftsinnets hemligheter i programmet Vetenskapens värld på SVT.

Läs mer och titta på avsnittet

Läs mer om kursen Perceptionspsykologi, 7,5 hp

Läs mer om Maria Larsson