Stockholms universitet logo, länk till startsida
Go to this page on our english site

Psykologi II - kurspaket

  • 30 hp

Inom ramen för kurspaketet ges ett smörgåsbord av kurser om vardera 7,5 högskolepoäng, där Vetenskaplig metod och statistik, 7,5 hp, är obligatorisk. Du väljer de 3 resterande kurserna i ett webbformulär någon vecka före terminsstart.

För dig som är antagen HT2020

Grattis! Du har blivit antagen till den utbildning du sökt på Stockholms universitet och vi hoppas att du kommer att trivas med dina studier hos oss.

På den här sidan listar vi vad du behöver göra och känna till innan du börjar dina studier.

Följ de instruktioner du fått för att acceptera din plats. 

Mer information på antagning.se

 

Checklista för antagna studenter

  1. Aktivera ditt SU-konto

    Första steget för att kunna registrera dig och få tillgång till universitetets alla IT-tjänster.

  2. Registrera dig på din institution

    Registrering kan ske på olika sätt. Läs noga informationen från din institution nedan.

  3. Ta del av institutionens information

    På den här sidan hittar du det du behöver veta inför starten på din kurs eller ditt program.

Notera

Din plats kan tas tillbaka om du inte registrerar dig och deltar vid eventuellt upprop enligt anvisningarna från institutionen.

Välkomstaktiviteter

Vid terminsstart arrangeras ett antal välkomstaktiviteter för dig som är ny student. En av dessa är Välkomstdagen på Campus Frescati som bjuder på ett seminarium med viktig information och praktiska tips inför din studietid. Välkomstdagen arrangeras för alla nya studenter, oavsett ämne, kurs eller program. För dig som är ny student vid Institutionen för data- och systemvetenskap, DSV, arrangeras en motsvarade välkomstdag på Campus Kista. 

Information som rör din utbildning får du via din kurs-/programgivande institution.

su.se/valkomstaktiviteter


Hitta hit

Stockholms universitet sträcker sig över en stor yta. Läs om vilka campus som finns och var du hittar din institution, alla undervisningslokaler, lunchställen, bibliotek, läsplatser, mm.

Hitta på campus


Läs mer

Ny student

Under utbildningen

Studenthandboken

Kårer och föreningar

Psykologi II är andra terminens studier i psykologi men läses även som termin 5 på Kandidatprogrammet personal, arbete och organisation (PAO), 180 högskolepoäng.

Kursen såväl breddar som fördjupar dina kunskaper från Psykologi I och ger dig möjlighet att välja inriktning på dina psykologistudier. Ja, om du redan här vet vad du vill skriva en större uppsats om på kursen Psykologi III kan du förbereda dig genom att skriva en mindre förstudie/litteraturstudie i ämnet inom kursen Fördjupning, 7,5 hp.

Kursen lämpar sig för dig som vill arbeta med utredningar och undersökningar inom olika områden. Genom sitt upplägg med alternativa kurser vänder den sig till yrkesverksamma inom bland annat vårdsektorn, utbildning och administration inom företag och förvaltning. Kursen ger behörighet för Psykologi III.

Skulle du vilja läsa fler av de valbara kurserna? Såsmåningom kommer de att erbjudas som fristående kurser à 7,5 hp som du kan söka separat via Utbildningskatalogen, dock ej till höstterminen 2020. Kursen Utvidgad psykologi II, 30 hp, utgår därmed från vårt utbud.

Denna kurs är inte avsedd för studerande som avser att skaffa sig legitimation som psykolog.

Till dig som blivit antagen HT 2020

Viktig information till dig som är nyantagen till Psykologi II - kurspaket samt Psykologi II med inriktning mot PAO.

Registrering
Terminen startar den 31 augusti och för att behålla din plats är det viktigt att du registrerar dig på första kursen Vetenskaplig metod och statistik. Om du missar att registrera dig förlorar du din plats.

Registrering sker den 17 - 23 augusti via Ladok för studenter. För att kunna logga in på Ladok måste du först ha aktiverat ditt universitetskonto, se Aktivera universitetskonto.

Om du får problem med din registrering ska du kontakta Studentexpeditionen på expeditionen@psychology.su.se senast den 23 augusti.

Val av kurser
Kursen Psykologi II - kurspaket består av fyra kurser à 7,5 hp vardera. Kursen Vetenskaplig metod och statistik är obligatorisk, utöver denna ska du själv välja ytterligare tre kurser via ett valformulär på vår webb. Valformuläret är öppet från 25 augusti kl. 12:00 t o m den 27 augusti. Varje kurs har ett begränsat antal platser och så snart en kurs blir full går det inte längre att välja den. Om du inte har registrerat dig på kursen senast den 23 augusti kommer du inte att kunna välja kurser.

Psykologi II med inriktning PAO består av fyra delkurser à 7,5 hp vardera. Delkurserna Vetenskaplig metod och statistik, Arbetspsykologi och Organisationspsykologi är obligatoriska. Den fjärde delkursen väljer du själv via ett valformulär på vår webb. Valformuläret är öppet från 25 augusti kl. 12:00 till och med den 27 augusti. Varje delkurs har ett begränsat antal platser och så snart en delkurs blir full går det inte längre att välja den.

Antagen med villkor?
Om du är antagen med villkor (d.v.s. att du ännu inte uppfyller behörighetskraven) till Psykologi II - kurspaket kommer du inte att kunna registrera dig på webben. När du har uppfyllt behörigheten är det viktigt att du kontaktar Studentexpeditionen. Du behöver senast 4 september ha uppfyllt behörigheten för att behålla din plats på kursen. Du kan göra ditt kursval även om du är antagen med villkor.

Motsvarande gäller även för dig som ska läsa Psykologi II med inriktning mot PAO om du saknar behörighet. För att vara behörig till kursen krävs att hela Beteendevetenskaplig kurs (60 hp) är avklarad. När du har uppfyllt behörigheten är det viktigt att du kontaktar Studentexpeditionen. Du behöver senast 4 september ha uppfyllt behörigheten för att behålla din plats på kursen.

Informationsmöte
Välkommen på informationsmöte för Psykologi II - kurspaket måndag den 31 augusti! Vi träffas kl. 12-13 i e-mötestjänsten Zoom, länk kommer att publiceras i lärplattformen Athena.

Välkommen på informationsmöte för Psykologi II med inriktning mot PAO tisdag den 1 september! Vi träffas kl. 13-14 i e-mötestjänsten Zoom, länk kommer att publiceras i lärplattformen Athena.

Vi rekommenderar att du närvarar då vi kommer att ge en presentation av institutionen och kursen du ska läsa samt att du får möjlighet att ställa frågor.

Delta i undervisning online via Zoom (246 Kb)

Omregistrering
Omregistrering sker endast i mån av plats. Skicka in ditt önskemål om omregistrering till expeditionen@psychology.su.se tidigast 10 augusti. Ange fullständigt namn, personnummer och vilken kurs det gäller.