Snabbnudlar, Red Bull och rabattkoder - historien om studenters matvanor

Evenemang

Datum: torsdag 21 mars 2024

Tid: 16.00 – 17.00

Plats: Hörsal 1, Hus 1, (plan 2, zon D) Campus Albano, Albanovägen 28 alt Greta Arwidssons Väg 13

Vad äter och dricker dagens studenter? Skiljer sig vanorna åt mellan Sverige och England? Och vad stoppade egentligen studenterna i sig för hundra år sedan?

I det här samtalet möter företagsekonomen Maria Frostling Sveriges mest kända måltidsforskaren, Richard Tellström, för att förstå studentens mat- och dryckesvanor. Det blir en kulturhistorisk matresa om smak, klass och subkulturer.

Företagsekonomen möter är en samtalsserie där en företagsekonomisk forskare möter en person från det omgivande samhället i ett samtal om ett gemensamt ämne. Samtalen är öppna för allmänhet, studenter och anställda.

Deltagare

Maria Frostling, docent i företagsekonomi vid sektionen för marknadsföring
Richard Tellström, författare och måltidshistoriker
Moderator: Carl Cederström, sektionen för management

Maria Frostling, docent i företagsekonomi vid sektionen för marknadsföring
Maria Frostling, docent i företagsekonomi vid sektionen för marknadsföring
Richard Tellström, författare och måltidshistoriker
Richard Tellström, författare och måltidshistoriker. Foto: Thomas Szendrö