Studera hos oss

Vi förändrar företagsekonomi. Vid Företagsekonomiska institutionen / Stockholm Business School kan du läsa kurser och program inom en rad olika områden, t ex marknadsföring, finansiering, reklam och PR, globalt ledarskap, entreprenörskap och redovisning.

Vi vill bredda föreställningen om vad en utbildning inom företagsekonomi eller reklam och PR innebär. Hos oss får du kunskap om samhället och världen omkring dig, men också om dig själv och dina förmågor.

 

Möt våra studenter

Rebecca Taylor studerar termin 5 på kandidatprogrammet i företagsekonomi vid Stockholm Business School. Här berättar hon om hur det är att vara student i företagsekonomi.

 


Ställ dina frågor till Rebecca här

 

Sabine Ljunggren har tagit en kandidatexamen i företagsekonomi med inriktning marknadsföring på Företagsekonomiska institutionen. Två år efter sin examen fick hon ta emot det internationella priset Young Marketing Professional of the Year i Norden.

Läs intervjun med Sabine

 

Möt våra lärare

Som student vid Företagsekonomiska institutionen kommer du att möta lärare som är framstående forskare inom sina respektive områden.

Johanna Fernholm
Johanna Fernholm

- Vill du lära dig mer om reklam och konsumtion, digitalisering och varumärkesbyggande i en global värld? Utbildningen visar hur du kan arbeta med marknadskommunikation, att förstå dess roll i vårt samhälle, säger Johanna Fernholm.

Läs mer om Johanna Fernholm

 

Hanna Hjalmarsson

- Jag välkomnar alla som bland annat vill lära sig hur man kan påverka andra och själv påverkas i både arbete och privatliv av medier och kommunikation till våra kurser i företagsekonomi/marknadsföring, reklam och PR, säger Hanna.

Läs mer om Hanna Hjalmarsson

 

Studentliv

Som student på Företagsekonomiska institutionen har du stor möjlighet att träffa nya vänner och engagera dig i ett aktivt studentliv. Här är några exempel på nätverk du kan engagera dig i.

Föreningen Ekonomerna vid Stockholms universitet är till för att hjälpa studenter vid Företagsekonomiska institutionen att få ut så mycket som möjligt av sin studietid. De arbetar aktivt med att föra studenterna närmare näringslivet och förse sina medlemmar med plattformar att vidareutveckla sin talang eller djupdyka i sina intressen genom de så kallade utskotten.

Föreningen Ekonomerna arrangerar också fester, sportevenemang och andra sociala aktiviteter. De arbetar även i nära samarbete med institutionen för att påverka och förbättra din utbildning. Föreningen har ett nära samarbete med Företagsekonomiska institutionens ledning, Advisory Board och har studentrepresentanter i institutionens beslutande organ.

Du som väljer att aktivt engagera dig i föreningen får ett minne för livet och en viktig erfarenhet som du har användning för i din framtida yrkeskarriär.
Läs mer om Föreningen Ekonomerna

Stockholms universitets studentkår är en medlemsorganisation för studenter vid Stockholms universitet. Studentkåren arbetar för att du ska få inflytande över din utbildning, social gemenskap under studietiden och nytta av kårmedlemskapet.

Som medlem stöttar du arbete samtidigt som du får tillgång till studentlivet vid Stockholms universitet och en mängd medlemsförmåner.
Till Studentkårens webbplats

 

När du har avslutat ditt program eller dina fristående kurser kan du ansöka om en examen. Har du läst din sista kurs på Företagsekonomiska institutionen får du en examen från Stockholms universitet (gäller endast kandidatnivå). 

Läs mer om examen och hur du går tillväga när du vill ansöka om examen

 

Går du och funderar på jobb efter examen? Kanske kan du få några tips genom att läsa alumniundersökningen som tagit reda på vad våra studenter jobbar med efter sin utbildning.

Alumniundersökning 2018-2019 (665 Kb)

 

Kontakt

Studievägledarna hjälper till och svarar på frågor om kursval, betygsregler, ansökan, urval och behörighet, upprop och reservantagning, tillgodoräknande av tidigare universitetsstudier, examensbestämmelser, mm. De har tystnadsplikt.

Studievägledare
Studievägledare
Studievägledare
Studievägledare
På denna sida