Studera hos oss

Vi förändrar företagsekonomi. Vid Företagsekonomiska institutionen / Stockholm Business School kan du läsa kurser och program inom en rad olika områden, t ex marknadsföring, finansiering, globalt ledarskap, entreprenörskap och redovisning.

Vi vill bredda föreställningen om vad en utbildning inom företagsekonomi innebär. Hos oss får du kunskap om samhället och världen omkring dig, men också om dig själv och dina förmågor.

 
Rebecca Taylor
Rebecca Taylor

Rebecca Taylor, Kandidatprogrammet i företagsekonomi

Kandidatprogrammet i företagsekonomi är väldigt brett.

Se filmen där Rebecca berättar om hur det är att plugga på Kandidatprogrammet i företagseknomi.

 

 

Sabine Ljunggren

 

Sabine Ljunggren har tagit en kandidatexamen i företagsekonomi med inriktning marknadsföring. Två år efter sin examen fick hon ta emot det internationella priset Young Marketing Professional of the Year i Norden.

Läs intervjun med Sabine

 
 
Möt Docent Jessica Lindbergh.

Läs mer om Jessica Lindbergh

 

Som student vid Företagsekonomiska institutionen kommer du att möta lärare som är framstående forskare inom sina respektive områden.

Niklas Bondesson. Foto: Jens Olof Lasthein

- Det som genomsyrar utbildningen är kombinationen av teori och praktik eftersom vi använder oss av verklighetsnära, realistiska case-övningar och gästföreläsare från näringslivet.

Läs mer om Niklas Bondesson

 

Johanna Fernholm
Johanna Fernholm

- Vill du lära dig mer om reklam och konsumtion, digitalisering och varumärkesbyggande i en global värld? Utbildningen visar hur du kan arbeta med marknadskommunikation, att förstå dess roll i vårt samhälle, säger Johanna Fernholm.

Läs mer om Johanna Fernholm

 

Föreningen Ekonomerna vid Stockholms universitet är till för att hjälpa studenter vid Företagsekonomiska institutionen att få ut så mycket som möjligt av sin studietid. De arbetar aktivt med att föra studenterna närmare näringslivet och förse sina medlemmar med plattformar att vidareutveckla sin talang eller djupdyka i sina intressen genom de så kallade utskotten.

Föreningen Ekonomerna arrangerar också fester, sportevenemang och andra sociala aktiviteter. De arbetar även i nära samarbete med institutionen för att påverka och förbättra din utbildning. Föreningen har ett nära samarbete med Företagsekonomiska institutionens ledning, Advisory Board och har studentrepresentanter i institutionens beslutande organ.

Du som väljer att aktivt engagera dig i föreningen får ett minne för livet och en viktig erfarenhet som du har användning för i din framtida yrkeskarriär.
Läs mer om Föreningen Ekonomerna

 

När du har avslutat ditt program eller dina fristående kurser kan du ansöka om en examen. Har du läst din sista kurs på Företagsekonomiska institutionen får du en examen från Stockholms universitet (gäller endast kandidatnivå). 

Läs mer om examen och hur du går tillväga när du vill ansöka om examen

 

Kontakt

Studievägledarna hjälper till och svarar på frågor om kursval, betygsregler, ansökan, urval och behörighet, upprop och reservantagning, tillgodoräknande av tidigare universitetsstudier, examensbestämmelser, mm. De har tystnadsplikt.

Studievägledare
Studievägledare
Studievägledare
Studievägledare
På denna sida