Studera hos oss

Vi förändrar företagsekonomi. Vid Företagsekonomiska institutionen / Stockholm Business School kan du läsa kurser och program inom en rad olika områden, t ex marknadsföring, finansiering, reklam och PR, globalt ledarskap, entreprenörskap och redovisning.

Vi vill bredda föreställningen om vad en utbildning inom företagsekonomi eller reklam och PR innebär. Hos oss får du kunskap om samhället och världen omkring dig, men också om dig själv och dina förmågor.


Vårt campus i Kräftriket

Studenter i Kräftriket

När man kommer till vårt campusområde i Kräftriket är det lätt att glömma att man befinner sig i en storstad och att Stockholms city ligger inom gångavstånd. Här möts man av en mer hemmastadd miljö med vacker natur och historiska byggnader - samtidigt som atmosfären sprudlar av energi och ambition. Här kommer du dina studiekamrater lite närmare.

Företagsekonomiska institutionen återfinns i K-märkta byggnader från 1912. Området ligger i Nationalstadsparkens område, bredvid Brunnsviken. Under slutet av 1700-talet öppnades en krog som serverade kräftor från Brunnsvikens vatten, och på grund av det kom området att kallas för Kräftriket.

Husen byggdes i början av 1900- talet till Veterinärhögskolan och än idag går det att se vad de olika byggnaderna användes till genom inskriptionerna som finns kvar på husen. I samband med att Företagsekonomiska institutionen flyttade till området totalrenoverades lokalerna invändigt. De nya lokalerna invigdes år 2000.
 

Kräftriket

 

Företagsekonomiska institutionen disponerar flera byggnader i området - hus 7, 8, 10, 15, 24 och hus 3 som är vår huvudbyggnad med två egna föreläsningssalar (Wallenberg och Gröjer), en ljusgård med studieplatser och ett fik.

Entrén, hus 3, Kräftriket

 

Företagsekonomiska institutionen erbjuder en modern och mångfacetterad utbildning i en inspirerande och naturskön miljö. Samtidigt finns närheten till resten av universitetet med all den service och de valmöjligheter ett stort universitet erbjuder. Stockholms stadskärna med företag, myndigheter, organisationer, kultur- och nöjesliv ligger inom gångavstånd.

Hus 7, Kräftriket

 

Möt våra studenter

Rebecca Taylor studerar termin 5 på kandidatprogrammet i företagsekonomi vid Stockholm Business School. Här berättar hon om hur det är att vara student i företagsekonomi.

 

 

Sabine Ljunggren har tagit en kandidatexamen i företagsekonomi med inriktning marknadsföring på Företagsekonomiska institutionen. Två år efter sin examen fick hon ta emot det internationella priset Young Marketing Professional of the Year i Norden.
Läs intervjun med Sabine


Möt våra lärare

Som student vid Företagsekonomiska institutionen kommer du att möta lärare som är framstående forskare inom sina respektive områden.

Johanna Fernholm
Johanna Fernholm

- Vill du lära dig mer om reklam och konsumtion, digitalisering och varumärkesbyggande i en global värld? Utbildningen visar hur du kan arbeta med marknadskommunikation, att förstå dess roll i vårt samhälle, säger Johanna Fernholm.

Läs mer om Johanna Fernholm

 

 

Hanna Hjalmarsson

- Jag välkomnar alla som bland annat vill lära sig hur man kan påverka andra och själv påverkas i både arbete och privatliv av medier och kommunikation till våra kurser i företagsekonomi/marknadsföring, reklam och PR, säger Hanna.

Läs mer om Hanna Hjalmarsson


Studentliv

Som student på Företagsekonomiska institutionen har du stor möjlighet att träffa nya vänner och engagera dig i ett aktivt studentliv. Här är några exempel på nätverk du kan engagera dig i.

Föreningen Ekonomerna vid Stockholms universitet är till för att hjälpa studenter vid Företagsekonomiska institutionen att få ut så mycket som möjligt av sin studietid. De arbetar aktivt med att föra studenterna närmare näringslivet och förse sina medlemmar med plattformar att vidareutveckla sin talang eller djupdyka i sina intressen genom de så kallade utskotten. Föreningen Ekonomerna arrangerar också fester, sportevenemang och andra sociala aktiviteter. De arbetar även i nära samarbete med institutionen för att påverka och förbättra din utbildning. Föreningen har ett nära samarbete med Företagsekonomiska institutionens ledning, Advisory Board och har studentrepresentanter i institutionens beslutande organ. Du som väljer att aktivt engagera dig i föreningen får ett minne för livet och en viktig erfarenhet som du har användning för i din framtida yrkeskarriär. Läs mer om Föreningen Ekonomerna

Stockholms universitets studentkår är en medlemsorganisation för studenter vid Stockholms universitet. Studentkåren arbetar för att du ska få inflytande över din utbildning, social gemenskap under studietiden och nytta av kårmedlemskapet.

Som medlem stöttar du arbete samtidigt som du får tillgång till studentlivet vid Stockholms universitet och en mängd medlemsförmåner.
Till Studentkårens webbplats

När du har avslutat ditt program eller dina fristående kurser kan du ansöka om en examen. Har du läst din sista kurs på Företagsekonomiska institutionen får du en examen från Stockholms universitet (gäller endast kandidatnivå). 

Läs mer om examen och hur du går tillväga när du vill ansöka om examen

Kontakt

Studievägledarna hjälper till och svarar på frågor om kursval, betygsregler, ansökan, urval och behörighet, upprop och reservantagning, tillgodoräknande av tidigare universitetsstudier, examensbestämmelser, mm. De har tystnadsplikt.

Mottagningstider

Telefontid: tisdag-torsdag kl. 9.30-10.30 samt 11:00-12:00.
Alla mottagningstider är inställda tillsvidare.

Studievägledare
Studievägledare
Studievägledare
Studievägledare
På denna sida