För nit och redlighet i rikets tjänst

Professor Roland Almqvist och universitets adjunkt Magnus Gustavsson fick den 27 maj utmärkelsen "För nit och redlighet i rikets tjänst" vid Stockholms universitet. Ceremonin hölls i Spökslottet på Drottninggatan och utmärkelsen delades ut av rektor Astrid Söderbergh Widding.

"För nit och redlighet i rikets tjänst" delas ut till anställda som har arbetat statligt i minst 30 år. Det var 46 anställda vid Stockholms universitet som deltog vid ceremonin.

- Det var en väl genomförd ceremoni på Spökslottet och väldigt trevligt att få träffa kollegor med olika roller från andra institutioner i det här sammanhanget säger Roland och Magnus.

Professor Roland Almqvist, rektor Astrid Söderbergh Widding och universitets adjunkt Magnus Gustavsson.
Professor Roland Almqvist, rektor Astrid Söderbergh Widding och universitets adjunkt Magnus Gustavsson. Foto: Privat

Båda uppskattar att arbeta på en myndighet som Stockholms universitet och att vara på en välfungerande arbtsplats med undervisning och forskning. Det känns bra att ha en arbetsgivaren som uppmärksammar sina anställda på det här sättet. Den som får utmärkelsen "För nit och redlighet i rikets tjänst" kan välja mellan en guldmedalj, en kristallskål eller en guldklocka. Roland Almqvist tog emot en guldmedalj och Magnus Gustavsson fick en guldklocka.

Läs mer om Roland Almqvist

Läs mer om Magnus Gustavsson