Forskningsnyheter

4. Forskning
  5. Forskningsnyheter
De globala målen

Möt forskare som arbetar med frågor kopplade till de globala målen

Forskningsnyheter

• Nytt centrum för internationella relationer 2020-05-25 Nätverket för de internationella relationernas historia har nu ombildats till Hans Blix centrum för de internationella relationernas historia.
    • Så kan surfplattor användas i förskolan 2020-05-22 Innehållet i de digitala resurserna, hur de används och till vad, är viktigare än att diskutera skärmtid. Det menar forskaren Petra Petersen som i en avhandling undersökt de möjligheter surfplattan ger för att få barn delaktiga i förskolans aktiviteter.
    • Biologiska mångfaldens dag 22 maj 2020-05-20 FN har utsett den 22 maj till den internationella dagen för biologisk mångfald. Dagen är till för att uppmärksamma och öka medvetenheten om artrikedomens betydelse.
    • Ester Pollack Digital öppen föreläsning: Hur genomskådar vi desinformation i kristider? 2020-05-18 Ester Pollack, professor i journalistik, föreläser om källkritik som ett sätt att undvika "fake news" i coronatider.
    • Tom Britton vid ett av tillfällena han medverkat i Aktuellt. Matematikprofessor som märks i media 2020-05-15 Tom Britton, professor i matematisk statistik, har synts i media mycket under våren. Sedan 90-talet forskar han kring smittspridning och utvecklar matematiska modeller för att förutsäga spridning.

Universitetet i sociala medierUniversitetet på Facebook Universitetet på Instagram Universitetet på Linkedin Universitetet på Twitter Universitetet på YouTube