Stockholms universitet logo, länk till startsida
Go to this page on our english site

Franska, förberedande kurs II

Den här kursen utgör andra delen av kursen i franska för nybörjare som Stockholms universitet erbjuder på kvällstid och är fortsättningen av vår populära kurs Franska, förberedande kurs I. På Franska, förberedande kurs II fortsätter du lära dig franska med fokus på muntlig och skriftlig språkfärdighet och grundläggande fransk grammatik.

För dig som är antagen VT2021

Grattis! Du har blivit antagen till den utbildning du sökt på Stockholms universitet och vi hoppas att du kommer att trivas med dina studier hos oss.

På den här sidan listar vi vad du behöver göra och känna till innan du börjar dina studier.

Följ de instruktioner du fått för att acceptera din plats. 

Mer information på antagning.se

 

Checklista för antagna studenter

  1. Aktivera ditt SU-konto

    Första steget för att kunna registrera dig och få tillgång till universitetets alla IT-tjänster.

  2. Registrera dig på din institution

    Registrering kan ske på olika sätt. Läs noga informationen från din institution nedan.

  3. Ta del av institutionens information

    På den här sidan hittar du det du behöver veta inför starten på din kurs eller ditt program.

Notera

Din plats kan tas tillbaka om du inte registrerar dig och deltar vid eventuellt upprop enligt anvisningarna från institutionen.

Information från institutionen

Information om upprop, registrering, lärplattform m.m. hittar du på den här sidan inom kort.

Välkomstaktiviteter

Vid terminsstart arrangeras ett antal välkomstaktiviteter för dig som är ny student. En av dessa är Välkomstdagen på Campus Frescati som bjuder på ett seminarium med viktig information och praktiska tips inför din studietid. Välkomstdagen arrangeras för alla nya studenter, oavsett ämne, kurs eller program. För dig som är ny student vid Institutionen för data- och systemvetenskap, DSV, arrangeras en motsvarade välkomstdag på Campus Kista. 

Information som rör din utbildning får du via din kurs-/programgivande institution.

su.se/valkomstaktiviteter


Hitta hit

Stockholms universitet sträcker sig över en stor yta. Läs om vilka campus som finns och var du hittar din institution, alla undervisningslokaler, lunchställen, bibliotek, läsplatser, mm.

Hitta på campus


Läs mer

Ny student

Under utbildningen

Studenthandboken

Kårer och föreningar

Franska, förberedande kurs II riktar sig till dig som har gått Franska, förberedande kurs I vid Stockholms universitet eller som har motsvarande förkunskaper i franska. Den kan även vara lämplig för dig som har läst franska på gymnasienivå för länge sedan och vill uppdatera dina kunskaper. Kursen fokuserar på muntlig och skriftlig språkfärdighet, men tar även upp områdeskunskap i form av studier av kultur, samhälle och litteratur i ett urval franskspråkiga länder.

Kursen ges på distans, det vill säga att seminarier och examinationer sker online med hjälp av en videokonferenstjänst. Undervisningen sker på både franska och svenska.

För att få ut så mycket som möjligt av kursen förväntas du göra uppgifter hemma inför varje seminarium och närvara aktivt vid dessa. På seminarierna går vi igenom förberedda aktiviteter och lägger till några övningar där du utmanas att omsätta dina färdigheter i praktiken, i interaktion med dina kurskamrater. På så sätt kommer du att så småningom utveckla grundläggande färdigheter, som kommer att ge dig möjlighet att förstå och uttrycka dig i olika sammanhang på enklare franska.

Vi ger kursen på halvfart, kvällstid både höst- och vårterminer.

Kursen Franska, förberedande kurs II ger dig behörighet till kursen Franska I, om du planerar att fortsätta dina studier i franska.

Varmt välkommen att söka till kursen!