Evenemanget arrangerades gemensamt av japanska språkområdet vid Stockholms universitet, Japanska Ambassaden i Sverige, Japanese Businessmen’s Club samt Japanska Föreningen i Stockholm, och sponsrades av flera japanska företag (se lista nedan).
De tävlande var som vanligt indelade i två grupper: En för gymnasieelever och en för universitetsstudenter.

Vinnare i gymnasiegruppen blev Rosa Leschly från Hvitfeldtska gymnasiet i Göteborg, och vinnare i universitetsgruppen samt tävlingens huvudvinnare och mottagare av en tur- och returbiljett till Japan från Japan Airlines blev Tony Ye från Stockholms universitet.

Prisutdelningen följdes av mingel för jury, deltagare, familjer och vänner. Liksom förra året deltog en stor andel gymnasieelever, varav vissa rest hela vägen från Göteborg eller Malmö. Det är mycket glädjande att se att intresset för Japan och det japanska språket håller i sig, och vi hoppas på att få se många av dessa deltagare fortsätta sina studier på Stockholms universitet i framtiden!

Text: Jorunn Nilsson
Foto: Roger Klein, Japanska Ambassaden

Sponsorer (i alfabetisk ordning): Asahi Diamond Industrial Scandinavia AB, Fiji Water, Japan Airlines, JSTV, JTB Sweden, Mitsubishi Corporation, Nikkei Europé, QP Miljö, Suzuki Garphyttan, Tomoku Hus, Toyota Material Handling

För fler foton och vidare information, se Japanska Ambassadens hemsida och Facebook.