Apostolos Lampropoulos.

Professor Lampropoulos är vid institutionen i en vecka, och kommer att undervisa på engelska, enligt följande schema.

För grundstudenter, nybörjare såväl som fortsättare:

Måndag 16 oktober, kl. 9-11 i Auditoriet: “Sophocles today: Oedipus, Antigone, and the polis”.

För masterstudenter i Litteraturvetenskapliga masterprogrammet och Kritiska studier:

Tisdag 17 oktober, kl. 13-15 i sal 509: “Theorising a transplanted heart” ; lektionen handlar om Jean-Luc Nancy’s The Intruder.

För institutionens doktorander och doktorander i fakultetens forskarskola ”Människa och materialitet”:

Onsdag 18 oktober, kl. 10-12, sal 509, i “Hosting fragments of the lives of others”; this talk will be a reflection on the concepts of hospitality and intimacy, articulated around objects belonging to refugees described in texts and used in artworks.

Öppen mottagning

Professor Lampropoulos kommer att ha en öppen mottagning, där den som vill fråga honom något eller diskutera kan träffa honom. Tid och plats meddelas vid de olika lektionerna.

Separata kallelser till de olika lektionerna kommer att utgå. Auditoriet är direkt in från Humanistvillans huvudentré, sal 509 finns en trappa upp i huset längst bort på parkeringsplatsen.

Om Apostolos Lampropoulos (på engelska)

Apostolos Lampropoulos is Professor of Comparative Literature at the University Bordeaux Montaigne. He has taught for several years at the University of Cyprus, and for shorter periods at the University Paris Ouest Nanterre La Défense, the University of Patras, and the Free University of Berlin. He has also been Stanley J. Seeger Visiting Fellow at Princeton University, and Marie Curie Fellow and Visiting Scholar at the University of Pennsylvania. He has published the monograph Le Pari de la description (2002). He has coedited the volumes States of Theory (in Greek; 2010), AutoBioPhagies (2011), Textual Layering (2017) and Écriture musicale, écriture picturale de la littérature et des arts (2017), as well as the thematic issue “Configurations of Cultural Amnesia” of the journal Synthesis (2011). More recently, he has been working on projects bringing together contemporary art, anthropology and cultural critique.

Mer information om Erasmus finns här.