Sökes: studievägledare (tidsbegränsad anställning)

Nu söker vi en studievägledare för institutionens ämnen. Sista ansökningsdag är den 29 maj 2024.

 

Arbetsuppgifter

Du samordnar våra kandidat- och masterprogram, välkomnar och introducerar studerande, bereder studentärenden av olika slag samt ansvarar för koordinering av särskilt pedagogiskt studiestöd. En stor del av ditt arbete kommer att vara studievägledning och information kring institutionens kurser och program till befintliga och presumtiva studenter, i samarbete med universitetets centrala studievägledning och Studentavdelning. Du samordnar och är en del i den studieadministrativa gruppen tillsammans med institutionens utbildningsadministratörer. I din roll ingår det att vara en stöttande funktion till både administrativ studierektor och internationell koordinator. Andra administrativa uppgifter kan förekomma.

 

Kvalifikationer

Vi söker någon som har stort intresse av att arbeta med utbildningar inom universitet/högskola. Du har högskoleutbildning och erfarenhet från liknade arbetsuppgifter från universitetssektorn. Du har god förmåga att förmedla information och du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska. Du behöver ha god social kompetens och trivs med att knyta många nya kontakter. Du kan arbeta självständigt i att planera och strukturera dina ansvarsområden och du har god förmåga till samarbete med både den administrativa personalen samt lärarpersonal. Du kommer att ingå i flera arbetsgrupper vid institutionen, och då primärt i den studieadministrativa gruppen. Det är därför mycket viktigt att du uppskattar att arbeta i team.

Du är flexibel, lösningsorienterad och har ett stort intresse av att utveckla rutiner och processer. Tidigare erfarenhet av verksamhet och av studieadministrativa systemen LADOK, NyA, samt kännedom om universitetets organisation är starkt meriterande. Sökande med erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom högskolesektorn kommer att prioriteras. Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper. Bedömningsgrunderna utgörs av en sammanvägning av de olika kvalifikationerna.

Foto: Pixabay

Välkommen med din ansökan!

Läs hela annonsen på SU:s webbplats