Ny student

Varmt välkommen till institutionen för socialt arbete! Vi hoppas att du kommer att trivas hos oss och få stor nytta av dina studier.

Vi önskar att din övergång till studentskapet ska ske så smidigt som möjligt. På den här sidan har vi samlat relevant information som hjälper dig att få en bra start hos oss.

 

Viktigt att veta

Läs om vår lärplattform Athena, få koll på hur kurskatalogen fungerar och gå igenom checklistan för nya studenter.

Inför terminsstart ska du gå in på webben för att aktivera ditt universitetskonto som du behöver för att få tillgång till universitetets alla IT-tjänster. 

Läs mer om hur du aktiverar ditt studentkonto 

Vi har en lärplattform som kallas för Athena. Här hittar du information om den kurs du går, exempelvis examinationsuppgifter, gruppindelningar, detaljschema och annat som hör till studerandets vardag. 

I Athena finns också en kursplats som heter "Studenter vid institutionen för socialt arbete". Där hittar du information från studievägledare och kursadministratörer, examinationsregler, gamla tentor och mycket annat som registrerade studenter har nytta av. Du behöver vara registrerad på en kurs för att komma åt den här kursplatsen.

Gå till Athena

I kurskatalogen hittar du kursplanen, litteraturlistor, information om vem som är kursansvarig och examinator och kan också se vilka undervisningsformer som gäller på den kurs du går. Om du klickar dig vidare till "Våra utbildningar" hittar du alla våra kursers länkar till kurskatalogen.

Gå till "Våra utbildningar"

För en lyckad terminstart är ett bra tips att gå igenom checklistan för nya studenter vid Stockholms universitet.

Gå till checklistan

 

Så här registrerar du dig på kurser

Efter att du blivit antagen till en kurs måste du registrera dig på den. Det är först då du blir deltagare på kursen och får tillgång till kursmaterial, schema och annat du behöver för att gå kursen.

Läs mer om hur du registrerar dig

 

Har du fått en reservplats?

Har du fått en reservplats innebär det att du står på väntelista. Om du fortfarande är reserv efter andra antagningsbeskedet sköts reservantagningen av våra kursadministratörer på institutionen.

Läs mer om vad du ska tänka på om du står som reserv

 

Se en kort film om Stockholms universitets campus och områden.

Vi finns i hus 2 på Albano. Institutionens anställda har sina kontor på plan 3. Dörrarna är låsta, du måste kontakta den du vill träffa för att bli insläppt. Porttelefon finns vid två av ingångarna.

 

Om du har blivit antagen till ett program, men inte kan påbörja utbildningen den terminen, kan du ansöka om att få skjuta upp studiestarten. Detta kallas för anstånd och för att begära anstånd måste du ha särskilda skäl., det kan till exempel vara sjukdom, vård av barn eller andra särskilda omständigheter. 

Skälet till ditt anstånd ska normalt ha uppkommit efter anmälningstidens utgång. 

Om att ansöka om anstånd

 

Mer information

Här har vi samlat information som kommer från Stockholms universitets centrala enheter. Institutionen för socialt arbete är en liten del av ett mycket större sammanhang och du kan som student få både glädje och nytta av de centrala enheterna.

Information från Stockholms universitet

IT för studenter

Universitetsbiblioteket

Studentkåren

 

Kontakt

 

Studievägledning för termin 1-4 på socionomprogrammet och pedagogiskt stöd
Studievägledning för termin 5-7 på socionomprogrammet samt kurser och program på avancerad nivå
 

Kursadministratörer

Kursadministratörer

Kursadministratör termin 1-3, fristående kurser på grundnivå och psykoterapiutbildning
Kursadministratör termin 4-5 samt uppdragsutbildning
Kursadministratör termin 6-7 samt master och fristående kurser på avancerad nivå
Utbildningsadministratör forskarutbildningen
VFU-samordnare
Tentamensadministration
På denna sida