Ny student

Välkommen som student hos oss på Institutionen för astronomi! På denna sida finner du information som kan hjälpa dig komma igång med dina studier.

Som ny student vid SU kan det finnas många frågor om hur allt fungerar. Här har vi samlat allt du behöver för din start på studierna. I nedanstående länk finns information som alla studenter vid SU kan ha användning av.

Ny student

 

Inför din allra första kurs på Stockholms universitet behöver du aktivera ditt universitetskonto för att få tillgång till alla tjänster vid universitet.

Aktivera ditt universitetskonto

 

För att behålla din plats på utbildningen du blivit antagen till är det viktigt att du registrerar dig på dina kurser. Registreringen fungerar som en bekräftelse på att du läser kursen, och informationen går vidare till exempelvis CSN. Registrering görs via systemet Ladok. För kurser som ges på Institutionen för astronomi öppnar generellt registreringen två veckor innan kursstart och stänger en vecka efter.

Ladok

Antagen med villkor?

Om du är antagen med villkor så behöver du kontakta studievägledningen innan du kan registrera dig.

 

Athena är Stockholms universitets digitala lärplattform. Alla våra kurser använder Athena, och det är här du hittar information under kursens gång samt kan kommunicera med läraren. När du registrerar dig på en kurs får du automatiskt tillgång till kursens sida i Athena.

För att lära dig om Athena kan du ta en titt på

Kom igång med Athena

Athena

 

Utöver föreläsningar och tentor händer mycket annat på universitetet. Det finns ett rikt studentliv och många chanser att engagera sig i sin utbildning. För nya studenter anordnar Naturvetenskapliga föreningen (NF) välkomstaktiviteter i början på terminen. Se till att inte missa något, läs mer nedan!

Studentliv

Naturvetenskapliga föreningen

 

Institutionen för astronomi är belägen på plan 6 i huvudbyggnaden i AlbaNova univesitets centrum. AlbaNova är Stockholms centrum för Fysik, Astronomi och Bioteknologi för både Stockholms Universitet och Kungliga Tekninska Högskolan.

AlbaNova

 

Kontakt

 

Studentexpedition

På Studentexpeditionen kan du som student eller blivande student få information och hjälp med frågor som rör studier på Institutionen för astronomi. Här kan du få hjälp med att anmäla dig till tentamina, göra omregistreringar på en kurs, få underskrivna LADOK-intyg och registreringsbevis samt kvittera ut passerkort. Det är också hit du ska vända dig om du gör avbrott på en kurs eller vill anmäla studieavbrott från ett program.

Studentexepedition
 

Studievägledare

Hos studievägledningen kan du få svar på frågor om anmälan och antagning, kurser och förkunskapskrav eller vad som gäller för examen. Om du hamnat efter i dina studier är du välkommen att kontakta studievägledningen för att lägga upp en individuell studieplan. Du kan också ställa frågor om arbetsmarknaden efter studierna.

Studievägledare / Utbildningskoordinator
På denna sida