Platser kvar på våra kandidatprogram

Ännu inte bestämt dig för vad du ska göra i höst? Sök till något av våra kandidatprogram och ta chansen att gå en riktigt spännande utbildning!

 

Kandidatprogram i mångfaldsstudier

Kandidatprogram i mångfaldsstudier är utbildningen för dig som vill arbeta med frågor som rör alla människors rätt att vara olika och allas lika värde.

Programmet behandlar mångfald i en bred bemärkelse, där mångfald kan avse människors tänkta och upplevda likheter och olikheter utifrån varierande kombinationer av kön, sexualitet, etnicitet, religion, funktionshinder och ålder.

Programmet ger dig en mångvetenskaplig grundutbildning med specifik kompetens för att arbeta med utredning, policy, hr-frågor inom företag, myndigheter och organisationer.

Läs mer om programmet i utbildningskatalogen

Foto: Arek Socha / Pixabay
 

Kandidatprogram för museer och kulturarv

Är du intresserad av vad man gör på ett museum? Vill du kunna påverka hur det förflutna presenteras och används i samtida sammanhang? Då ska du titta närmare på vårt kandidatprogram för museer och kulturarv.

Foto: StockSnap / Pixabay

Intresset för kulturarvsfrågor har ökat markant i vår tid och ett växande antal aktörer i samhället är på olika sätt engagerade i att bevara minnen, ting och händelser. Tack vare vårt samarbete med många museer får du som student på programmet möjlighet att bekanta dig och knyta kontakter med en möjlig framtida arbetsmarknad.

Läs mer om programmet i utbildningskatalogen

Sen anmälan öppnar den 15 juli. Välkommen med din ansökan!