Lagom till att mässan Nordiska Trädgårdar drar igång, kommer första avsnittet av ”Vetenskap & Trädgård” på OdlingsTV. Det är Institutionen för ekologi, miljö och botanik vid Stockholms universitet som presenterar aktuell forskning ur ett trädgårdsperspektiv för den intresserade odlaren i samarbete med SU:s Medieproduktion. I första avsnittet tar Anna Pettersson (trädgårdsmästare) och Ellen Schagerström (forskare) en närmre titt på jorden och livet i jorden. Vi möter även doktoranden Pil Rasmussen som visar sin forskning där hon undersöker hur jordens mikrober påverkas av klimatförändringar.

I kommande avsnitt kommer vi även få höra om hur man kan ta bort föroreningar ur jorden med hjälp av växter, hur en fjäril ser på blommor och vad man ska tänka på när man köper fruktträd.

Länk till filmen (Youtube)