Bli internationell på hemmaplan
För dig som inte vill eller möjligheten att studera utomlands finns flera sätt att knyta internationella kontakter och öva språk på hemmaplan. Kanske leder det till att du i framtiden studerar eller får ett jobb utomlands.
Bli fadder för inresande utbytesstudenter
Genom att engagera dig som fadder för en inresande utbytesstudent kan du knyta internationella kontakter, träna språk och få nya perspektiv på dina studier. Du kan också skaffa dig meriter inför eventuellt egna utbytesstudier.
Inför varje terminstart söker institutionen studenter som vill engagera sig i fadderverksamhet för inresande utbytesstudenter. Mer information om när det är aktuellt skickas ut via lärplattformen Athena.
Läs mer om vad det innebär att vara fadder och hur du anmäler dig
Träna ett nytt språk via språkstudion
Språkstudion är till för dig som är intresserad av att lära dig ett nytt språk. Språkstudion sammarbetar med alla språkinstitutioner vid universitetet så det finns många språk att välja mellan. Språkstudion arrangerar flera olika typer av aktiviteter för studenter som vill träna ett främmande språk på ett informellt sätt. Det finns bland annat tandemprogram och språkcaféer.
Arbeta ideellt i internationella organisationer
Ett annat sätt att engagera dig ideellt i internationella frågor är att bli aktiv i en förening eller organisation som arbetar med frågor du är intresserad av. Det finns ett smörgårdsbord av möjligheter och här är några exempel:
Rädda Barnen www.raddabarnen.se
Berättarministeriet: www.berattarministeriet.se
Peace Works: www.peaceworks.se
Du hittar även föreningar som söker frivilliga/volontärer via www.volontarbyran.org
Kontakt

- Besöksadress
Rum 350, plan 3.
Svante Arrhenius väg 21 A.
Internationell koordinator arbetar med olika typer av utbytesmöjligheter för studenter så som t.ex. VFU och praktik utomlands, datainsamling för uppsats utomlands och fadderprogram för inresande utbytesstudenter.
- Telefontider
Måndag, tisdag och torsdag kl. 13.30-14.30. Boka tid för besök.
Senast uppdaterad: 3 juli 2024
Sidansvarig: Barn- och ungdomsvetenskapliga institutionen