Stockholms universitet logo, länk till startsida
Go to this page on our english site

Masterprogram i pedagogik med internationell och jämförande inriktning

Masterprogrammet i pedagogik med internationell och jämförande inriktning är tvärvetenskaplig, internationell och jämförande. Det syftar till att ge bättre förståelse och färdigheter i att analysera inlärnings- och utbildningsfenomen i olika samhällen och kulturer och att ge ett helhetsperspektiv på lärande, undervisning och utbildning.

För dig som är antagen HT2021

Grattis! Du har blivit antagen till den utbildning du sökt på Stockholms universitet och vi hoppas att du kommer att trivas med dina studier hos oss.

På den här sidan listar vi vad du behöver göra och känna till innan du börjar dina studier.

Följ de instruktioner du fått för att acceptera din plats. 

Mer information på antagning.se

 

Checklista för antagna studenter

  1. Aktivera ditt SU-konto

    Första steget för att kunna registrera dig och få tillgång till universitetets alla IT-tjänster.

  2. Registrera dig på din institution

    Registrering kan ske på olika sätt. Läs noga informationen från din institution nedan.

  3. Ta del av institutionens information

    På den här sidan hittar du det du behöver veta inför starten på din kurs eller ditt program.

Notera

Din plats kan tas tillbaka om du inte registrerar dig och deltar vid eventuellt upprop enligt anvisningarna från institutionen.

Information från institutionen - program

Välkommen att studera hos oss!

Du hittar all information om registrering och terminsstarten på institutionens webbplats

Vi har obligatorisk webbregistrering mellan den 16-23 augusti. 

Gäller ej Kandidatprogrammet i Personal, Arbete och Organisation (PAO).

Om du har blivit antagen till PAO-programmet måste du delta på ett upprop för att tacka ja till din plats. För mer information, vänligen se välkomstmail som skickas ut i början av augusti.

Registrering

När du har aktiverat ditt universitetskonto kan du registrera dig här: https://www.student.ladok.se/student/loggain (OBS! gäller inte studenter på PAO-programmet. De måste delta i ett obligatoriskt upprop – se information ovan).

Aktivera ditt universitetskonto

Information om hur du aktiverar ditt universitetskonto finns här: su.se/nystudent

Välkomstaktiviteter

Vid terminsstart arrangeras ett antal välkomstaktiviteter för dig som är ny student. En av dessa är Välkomstdagen på Campus Frescati som bjuder på ett seminarium med viktig information och praktiska tips inför din studietid. Välkomstdagen arrangeras för alla nya studenter, oavsett ämne, kurs eller program. För dig som är ny student vid Institutionen för data- och systemvetenskap, DSV, arrangeras en motsvarade välkomstdag på Campus Kista. 

Information som rör din utbildning får du via din kurs-/programgivande institution.

su.se/valkomstaktiviteter


Hitta hit

Stockholms universitet sträcker sig över en stor yta. Läs om vilka campus som finns och var du hittar din institution, alla undervisningslokaler, lunchställen, bibliotek, läsplatser, mm.

Hitta på campus


Läs mer

Ny student

Under utbildningen

Studenthandboken

Kårer och föreningar

Masterprogrammet i pedagogik med internationell och jämförande inriktning behandlar de ökade behov och utmaningar som global utbildning står inför utifrån ett brett perspektiv med fokus på följande områden: ett internationellt och jämförande perspektiv, vetenskapsteori, utbildningsplanering, utbildning och utveckling, utbildning och globalisering samt pedagogiska forskningsmetoder. Inom programmets ram skriver studenterna en masteruppsats.

Programmets övergripande mål är att studenterna tillgodogör sig och utökar sina kunskaper och analytiska förmågor kring utbildningspolicy, planering, organisation, reformer och utvärdering i ett internationellt, globalt och jämförande perspektiv som inkluderar ämnesövergripande- och kulturöverskridandeperspektiv samt ett utvecklingsperspektiv. Programmet ges på engelska och omfattar 120 högskolepoäng (120 ECTS) som ges över fyra terminer.