Kvälls- och orienteringskurser

Fysikum ger ett antal fristående kurser, som inte kräver tidigare universitetsstudier i matematik eller fysik, för den intresserade allmänheten. Kurserna är oftast på kvällstid men några ges också under sommaren. Flera av kurserna är även lämpliga som fortbildningskurser för lärare och ingenjörer.

Vill du få en överblick av ett område i fysiken, eller kanske läsa en kurs på kvällstid för att prova på? Då kan vi rekommendera någon av våra kvälls- eller orienteringskurser. Dessa kurser är i första hand tänkta för dig som är intresserad av fenomen och tillämpningar inom fysikens område, utan att ha några formella förkunskaper i fysik. De ges i allmänhet på kvällstid eller sen eftermiddag. För mer information, klicka på länken vid respektive kurs:

Astrobiologi och molekyler i rymden, orienteringskurs FK1020, 7,5 hp

Kvantfysikens principer FK2003, 7,5 hp

Naturkunskap för gymnasielärare - fysik 15 hp

Tankeexperiment i fysiken FK1021, 7,5 hp

Relativitetsteori, orienteringskurs FK1018, 7,5 hp

Elektronikens grunder FK2009, 7,5 hp

Digital systemkonstruktion I FK4003, 7,5 hp
OBS! Kräver Elektronikens grunder, se ovan.

Behörighet

De flesta av kurserna ovan kräver endast grundläggande behörighet. Några kurser har dock ytterligare krav på förkunskaper i fysik och matematik från gymnasieskolan. Detta finns angivet på respektive kursida.

Hur söker jag?

Du söker till våra kvälls- och orienteringskurser på samma sätt som till våra övriga kurser, via antagning.se. Mer information finns på respektive kursida.

Sök bland våra utbildningar