Examen

När du är klar med dina studier och vill ta ut en examen ska du ansöka om att få ett examensbevis. För att få ett bevis över en viss examen måste kraven för denna examen vara uppfyllda.

 

Examenskrav

 

  • Lokala examensbeskrivningar – gäller för dig som påbörjat dina studier inom huvudområdet HT16 eller senare. Här hittar du listan på huvudområden och de tillhörande lokala examensbeskrivningarna   
    Lokala examensbeskrivningar
  • Vilka examensregler gäller för dig som börjat studera huvudområdet innan H16? Examensregler
  • Yrke- och lärarexamen - Du som är antagen och har slutfört ett yrkes- eller lärarprogram enligt utbildningsplan uppfyller examenskraven för den examen programmet ska leda till.
    Examensregler
 

Ansök om examen!

När du slutfört de kurser som ska ingå i din examen är du redo att göra din examensansökan. Du ansöker om examen via universitetets examensenhet, här hittar du information om hur du gör din ansökan.

Ansök om examen 

 

Examen

Att äntligen få sin examen är ett mål som många studenter strävar och kämpar länge för att nå. När dagen är här och du är redo för att ta ut din examen, eller om du bara är nyfiken men har en bit kvar, kan Examensenheten besvara frågor och ge användbar information. 

Examen vid Stockholms universitet

På denna sida