Ny student

Välkommen till oss och till en ny termin! Vi hoppas att du ska få en bra start på terminen. Som ny student är det mycket att ta reda på i början för att komma på plats och påbörja studierna på bästa sätt. Här har vi samlat information och länkar för att hjälpa dig som är ny student lite på traven.

Studenter går på en gångväg vid en stor gräsmatta vid Stockholms universitets campus vid Frescati.Foto: Niklas Björling
Stockholms universitets campus vid Frescati. Foto: Niklas Björling

 

 

Som ny student behöver du aktivera ditt universitetskonto. Kontot behöver du under din studietid. Nu närmast kommer du behöva det för att registrera dig på din kurs och få tillgång till universitetets IT-tjänster, lärplattform mm. 

Aktivera ditt universitetskonto

 

Registreringen sker i Ladok. Du loggar in med ditt universitetskonto. Notera att registreringen är öppen under en begränsad tid. Du måste registrera dig under den tiden för att behålla din plats.

Registrera dig i Ladok

 

Vänta inte, ansök om stöd i Nais på en gång!

Har du en varaktig funktionsnedsättning kan du få stöd under dina studier. Syftet är att alla ska kunna studera på lika villkor. Därför behöver stödåtgärderna anpassas efter just dina individuella behov. 

Läs mer och ansök om stöd

 

Du har säkert redan märkt att den mesta kommunikationen sker digitalt via mail eller hemsida. Men nu när du är antagen och registrerad har du tillgång till Athena, vår lärplattform. Det är på Athena som du framöver kommer ha den mesta kommunikationen med oss och dina lärare på kursen. Där finns allt kursmaterial, föreläsningsbilder, meddelanden från lärarna mm. Logga in och börja orientera dig, Athena kommer vara ett viktigt verktyg under dina studier. 

Athena

 

Schema

Vi har all undervisning på campus Frescati, i Södra huset där du hittar alla föreläsningssalar, klassrum och tentasalar. 
Hitta på campus  

Datum att hålla reda på vid ansökan och antagning: Viktiga datum för antagning

Datum för vår- och hösttermin: Terminstider

 

Studenthandboken för dig som studerar vid Stockholms universitet hösten 2021 ger en samlad översikt över sådant som är bra att känna till och svar på många av de frågor som våra studenter ofta ställer. Studenthandboken

 

Kontakt

Studentexpeditionen
Studie- och karriärvägledare
På denna sida