Institutionen för de humanistiska och samhällsvetenskapliga ämnenas didaktik

  1. Du är här:
  2. Start
  3. Institutionen för de humanistiska och samhällsvetenskapliga ämnenas didaktik
Profilbild av doktoranden Malin Tväråna framifrån.

Nya perspektiv på rättvisa i mellanstadiets samhällskunskapsundervisning

Malin Tväråna undersöker sjätteklassister och deras frågor kring kriminalitet och straff. Artikeln Tycka eller tänka om rättvisa – vad främjas i mellanstadiets samhällskunskapsundervisning? ingår i Nordidactica 2/2019, och utgår ifrån en intervenerande, iterativ designstudie, där försök görs att i grundskolan utveckla en undervisning på området lag och rätt, som frångår ett mer traditionellt fokus på procedurer och sociologiska förklaringsmodeller till förmån för skapandet av en undervisning där kritiskt resonerande övas och utvecklas.

Viktigt att veta inför terminstarten 2019

Informationen på denna sida vänder sig till dig som har sökt till ett program eller en kurs som ges av HSD via www.antagning.se inför höstterminen 2019. Under sommaren är det begränsad bemanning vid studieadministrationen och studievägledningen. Det kan därför dröja innan du får svar. Vi har därför samlat allt du behöver veta på den här sidan.

Ledig tjänst: studievägledare

Som institutionens studievägledare är du vårt ansikte utåt mot våra nuvarande och framtida studenter. Sök tjänsten senast 25/8.

Mattias Björklund

Tydligare riktlinjer behövs för privatekonomiundervisningen på gymnasiet

Licentiand vid HSD Mattias Björklund har publicerat artikeln Teaching financial literacy: Competence, context and strategies among Swedish teachers i Journal of Social Science Education.

Bild puff unsplash

Ny forskarutbildningskurs startar HT19

HT19 startar Att skriva den perfekta artikeln, 7,5 hp.

Kursen behandlar bland annat strategier och verktyg för att göra grundade urval av tidskrift för artikelpublicering, samt att producera och publicera artikel i tidskrift av ämnesdidaktisk relevans.

Sista dag för anmälan är 4 september.

Våra verkstäder. Foto: Konstfack

Nu öppnar ansökan till forskarskolan i bildpedagogik och slöjdpedagogik

Den 1 juli öppnar ansökan till forskarutbildning inom den nya nationella forskarskolan i bildpedagogik och slöjdpedagogik. Forskarskolan är ett samarbete mellan Stockholms universitet, Göteborgs universitet och Konstfack.

Program och kurser

Vårt fokus är utbildning inom de humanistiska och samhällsvetenskapliga ämnenas didaktik, främst inom historia, religionskunskap, samhällskunskap, geografi och estetiska lärprocesser som drama musikdidaktik.

Program och kurser HT19

Program

Kurser

Alla våra utbildningar

Här kan du hitta alla våra utbildningar

Puff Service & stöd startsida
kurshemsidor förstasidan
Våra ämnen
Puff Kultirskoleklivet
Medieverkstan
facebookbild