Internt
Här finns viktig information för dig som är anställd vid Institutionen för ämnesdidaktik. Sidan är ett komplement till Stockholms universitets centrala medarbetarwebb.
Genvägar till stödsystem och inloggningssidor

Allt om flytten
Efter sommaren kommer det att bli en hel del omflyttningar i våra lokaler. De flesta av oss kommer att beröras på något sätt.
Här samlar vi all information om flytten, både på svenska och engelska
Administrativa funktioner
Vid institutionen arbetar närmare 40 personer inom olika administrativa funktioner:
Vem gör vad inom administrationen?
Institutionens interna kalendarium ligger i TimeEdit. Där syns alla interna möten och seminarier. Om du vill att din aktivitet ska synas i institutionens interna kalendarium: skicka underlag (tid, plats, rubrik, ansvarig) till lokalbokning.did@su.se.
Evenemang som är öppna för alla intresserade publiceras som kalenderhändelser på vår webbplats. Om du är värd för ett evenemang som ska synas i institutionens webbkalender: skicka underlag (tid, plats, rubrik, text och eventuell bild) till kommunikation.did@su.se.
Anställning
Här finns information som gäller din anställning, till exempel om arbetsmiljö, förmåner, kompetensutveckling och semester.
Arbetsmiljö
Vid institutionen finns ett lokalt råd för arbetsmiljö och lika villkor (RALV). Rådet träffas regelbundet och diskuterar frågor som rör medarbetarnas psykosociala och fysiska miljö. Stockholms universitet har även ett centralt RALV.
Om du har några funderingar kring din arbetsmiljö kan du kontakta:
Deltagare i lokala RALV |
|
Administrativ chef, ordförande | Christine Uhrlander |
Representanter TA -arbetsmiljöombud | Olga Fodérus Tomas Brännmark |
Lärarrepresentanter - arbetsmiljöombud | Lotta Billing Anna Åhlund Katarina Rejman Torben Freytag |
Representant fristående enheter (PRIM, sfi, NC) | Jan Wallinder |
Likabehandlings- och jämlikhetsansvarig | Dorota Lubińska |
Miljörepresentanter | Anna Carin Nyberg Eleanor Ekman |
Doktorandrepresentant | Beatrice Hansen |
Studentrepresentant | Karl Einar Olsson Mikael Åström |
Arbetsskada
Om du drabbas av en arbetsskada eller varit nära att skada dig, ska du anmäla detta i programmet SAMIR. Det är bra om institutionens arbetsmiljöombud eller din närmaste chef medverkar vid anmälan, så att förebyggande eller avhjälpande åtgärder kommer igång så snart som möjligt.
Bildskärmsglasögon
Du har rätt till gratis synundersökning och särskilda glasögon som är utprovade för bildskärmsarbete. Kontakta institutionens personalhandläggare via order.did@su.se, så gör de en beställning i Stockholms universitets e-handelsportal.
Diskriminering och trakasserier
Om du känner att du blir orättvist behandlad, diskriminerad eller utsatt för trakasserier ska du i första hand vända dig till institutionens arbetsmiljöombud. Du kan också kontakta din närmaste chef eller institutionens prefekt.
Så här jobbar universitetet med lika villkorsfrågor
Utvecklingssamtal
En del i en god arbetsmiljö är möjligheten att påverka sin arbetssituation. Det gör du bland annat genom utvecklingssamtal som är ett viktigt instrument för utvärdering och planering. Du har utvecklingssamtal med din närmaste chef en gång om året.
Friskvård
Alla heltidsanställda vid Stockholms universitet har möjlighet att ägna en arbetstimme per vecka till friskvård. Arbetar du deltid har du rätt till friskvårdstimmen i proportion till din tjänstgörings omfattning.
Friskvårdsbidrag
Alla anställda har även rätt till friskvårdsbidrag på upp till 3000 kronor per år i proportion till arbetets omfattning. Du kan inte få friskvårdsbidrag för inköp av träningsutrustning.
Du ansöker om ditt friskvårdsbidrag i HR-systemet Primula. Följ instruktionerna där.
- Lämna ditt utskrivna underlag samt originalkvitto till institutionens personalhandläggare.
Konferenser och språkgranskning
Som anställd vid Institutionen för ämnesdidaktik kan du ansöka om medel för konferenser och studieresor, samt för språkgranskning, publicering och etikprövning. Du gör i det i din roll som lärare, forskare eller forskarstuderande. Som TA-personal ska du vända dig till din närmaste chef.
Du ansöker genom att fylla i någon av blanketterna nedan.
Lärare och forskare
Konferenser och studieresor
Ansökan om medel för konferenser och studieresor, behandlas och beslutas löpande av institutionsledningen. Detta sker vanligtvis i slutet av varje månad. Du ansöker genom att fylla i blanketten nedan.
Ansökan för medel om konferenser och studieresor (403 Kb)
- Spara ner blanketten till datorn innan du fyller i den.
- E-posta den ifyllda blanketten till konferensmedel.did@su.se
Språkgranskning, publicering och etikprövning
Ansökningar om medel för språkgranskning, publicering och etikprövning hanteras löpande allt eftersom de kommer in. Inga särskilda ansökningstider gäller. Behov anmäls via e-post till prefekten som fattar beslut i frågan. I riktlinjerna kan du läsa om vad som gäller för att ansöka om medel.
Riktlinjer för ansökan om medel för konferensresor och vissa andra kostnader för lärare och forskare (196 Kb)
Forskarstuderande
Konferenser och studieresor
Ansökan om medel för konferensdeltagande och andra resor kan göras löpande. Ansökan görs i ett mejl som ställs till Tore Nilsson och skickas elektroniskt till forskarutbildning.did@su.se.
I riktlinjerna kan du läsa om vad som gäller för att ansöka om medel.
Riktlinjer för ansökan om medel för konferensresor och vissa andra kostnader för doktorander (207 Kb)
Litteraturinköp
Om du har behov av litteratur, kontakta din studierektor eller närmaste chef som efter godkännande kan skicka en beställning till order.did@su.se. Utgångspunkten är att litteratur ska köpas in till institutionen, inte till enskilda medarbetare.
Resor och utlägg
Låna SL-kort
Det finns möjlighet att låna SL-kort för VFU-besök och till inbjudna externa gäster. Om du vill låna ett kort ska du mejla till hr.did@su.se
Boka resor
Du bokar själv din resa hos affärsresebyrån Egencia, som universitetet har avtal med.
Om du har en extern gäst som du ska boka resa åt, kontakta institutionens personalhandläggare via hr.did@su.se.
Alla resor och utlägg ska vara godkända i förväg av prefekt eller närmaste chef. Alla varor och tjänster ska beställas via e-handelsportalen, kontakta institutionens personalhandläggare för mer information.
Försäkring
Vid utrikes tjänsteresa bör du ha med dig Swedish State Business Travel Insurance Certificate, som intygar att du är försäkrad genom Kammarkollegiet. Kortet utfärdas av institutionens personalhandläggare.
Reseräkningar och utlägg
Om du haft utgifter i tjänsten eller under en resa (ex. konferensavgift, bil) ska du upprätta ett utlägg eller reseräkning i HR-systemet Primula. Följ instruktionerna där. Det är viktigt att du lägger till den information som behövs för att ditt utlägg och reseräkning ska kunna godkännas, det vill säga syftet med utlägget och resan och hur detta ska finansieras (t.ex. externt projekt, beviljade kompetensmedel).
- Reseräkningen ska vara inlämnad senast tre månader efter avslutad resa.
- Alla utlägg ska godkännas i förväg av din närmaste chef.
- Om utlägget gäller en sammankomst behöver ärendet kompletteras med syftet med sammankomsten och en deltagarförteckning.
- Lämnade kvitton ska innehålla uppgifter om totalsumma inklusive och exklusive moms, samt totalt momsbelopp.
Semester och annan ledighet
Betald semester får du för tid som svarar mot din anställningstid under kalenderåret.
Observera att lärare vid Institutionen för ämnesdidaktik endast kan spara högst fem dagar av årssemestern till efter sommaren, och om medarbetaren inte tar ut resterande dagar under hösten själv så läggs de ut i december. Om du har några frågor kring detta ska du kontakta din närmaste chef.
Läs mer om lärares uttag av semester
Du ansöker om semester i HR-systemet Primula. Följ instruktionerna där.
Annan ledighet
Ledighet och återtag av ledighet ska planeras i samråd med din närmaste chef. Du kan beviljas ledighet med eller utan lön.
Du ansöker om ledigheter (och eventuella återtag) i HR-systemet Primula. Följ instruktionerna där.
Sjukdom och läkarvård
Om du blir sjuk ska du anmäla det i HR-systemet Primula. Följ instruktionerna där. Du ska även meddela din närmaste chef.
När du är frisk igen ska du göra en friskanmälan i HR-systemet Primula. Följ instruktionerna där. Du ska även meddela din närmaste chef.
Om du är sjuk mer än sju dagar, måste du skicka in ett läkarintyg till hr.did@su.se och meddela din närmaste chef. Från dag åtta kan du inte friskanmäla dig själv, utan måste kontakta hr.did@su.se för att göra din friskanmälan.
VAB - Vård av barn
Om du behöver vabba ska du anmäla det i HR-systemet Primula. Följ instruktionerna där. Du ska även meddela din närmaste chef.
E-post
Stockholms universitet har en central lösning för e-post. Din e-postsignatur ska följa universitetets visuella identitet och vid frånvaro är det viktigt att du aktiverar ett autosvar.
E-post och e-postsignatur
På centrala medarbetarwebben och i IT-avdelningens serviceportal finns viktig information och instruktioner om hur du hanterar din e-post.
Din e-postsignatur ska följa universitetets visuella identitet:
Vid frånvaro är det viktigt att du aktiverar ett autosvar:
Skapa frånvaromeddelande i e-posten
För att undvika massutskick:
Funktionsbrevlådor
Institutionen har ett antal funktionsbrevlådor. Dessa ska du använda när du behöver kontakta en person eller personer som arbetar med specifika frågor. Använd inte deras privata e-postadress.
Detta är de viktigaste funktionsbrevlådorna för internt bruk
arkiv.did@su.se | Frågor som rör arkivering |
ekonomi.did@su.se | Frågor som rör ekonomihantering |
fastighet.did@su.se | Ärenden som gäller utrustning och teknik i salar och lokaler, felanmälan vatten, värme, kyla och ventilation, nycklar och passerkort, öppettider, larm m.m., brandsäkerhet och förbandslådor, inköp av möbler och kontorsmaterial, återvinning och bortforsling, flyttar och ommöbleringar, posthantering |
forskarutbildning.did@su.se | Frågor relaterade till forskarutbildning |
handledarkurs.did@su.se | Frågor som rör handledarkurser |
hr.did@su.se | Personalrelaterade frågor |
it.did@su.se | IT-ärenden, telefoni och mobilt bredband, licenser och programvara, inköp av IT-utrustning, gruppmail och funktionsbrevlådor, hjälp med Wi-Fi, eduroam, ändringar i Sukat, skrivare och printomater |
international.did@su.se | Frågor rörande institutionens internationaliseringsarbete |
kommunikation.did@su.se | Webb och övriga kommunikationsrelaterade frågor |
konferensmedel.did@su.se | Ansökningar om medel för konferenser, studieresor etc. |
likavillkor.did@su.se | Kontaktperson för likabehandlingsfrågor |
lokalbokning.did@su.se | Lokalbokning och interna kalendariet |
order.did@su.se | Inköp av kontorsmaterial, litteratur, livsmedel, möbler, resor |
phdcouncilboard.did@.su.se | Doktorandrådets styrelse |
prefekt.did@su.se | Kontakt med prefekterna |
registrator.did@su.se | Institutionens registratur |
tenta.did@su.se | Tentamensadministration |
E-postlistor
För riktade e-postutskick till interna grupper finns följande e-postlistor
- Tänk noga efter vilken personalgrupp du vill nå med ditt utskick.
- Undvik att göra utskick till all personal när det inte är motiverat.
- Mejla it.did om du vill ha en medlemsförteckning av en e-postlista.
personal.did@su.se | All personal vid IÄD |
forskare.did@su.se | Alla forskare och doktorander |
larare.did@su.se | All personal på samtliga ämnesavdelningar (epostlistor estet, humsam, ma, modes, nv, sva, svenska) |
estet.did@su.se | All personal estetiska ämnens didaktik |
humsam.did@su.se | All personal humanistiska och samhällsvetenskapliga ämnenas didaktik |
ma.did@su.se | All personal matematikdidaktik |
modes.did@su.se | All personal engelska och moderna språk med didaktisk inriktning |
nv.did@su.se | All personal naturvetenskapernas didaktik |
sva.did@su.se | All personal svenska som andraspråk med didaktisk inriktning |
svenska.did@su.se | All personal svenska med didaktisk inriktning |
studierektorgnan.did@su.se | Studierektorer på grundnivå och avancerad nivå |
studierektorfn.did@su.se | Studierektorer på forskarnivå |
handledare-ehs.did@su.se | Alla handledare för doktorander i estetiska och humanistiska ämnen |
handledare-manv.did@su.se | Alla handledare för doktorander i matematik och naturvetenskap |
handledare-spr.did@su.se | Alla handledare för doktorander i språk |
doktorander-ehs.did@su.se | Alla doktorander i estetiska och humanistiska ämnen |
doktorander-manv.did@su.se | Alla doktorander i matematik och naturvetenskap |
doktorander-spr.did@su.se | Alla doktorander i språk |
ta.did@su.se | All personal på administrativa avdelningen |
ua.did@su.se | All personal på utbildningsadministrationen |
Kursdokument
Institutionen för ämnesdidaktik har tre kursplanegrupper som arbetar med kursplaner, litteraturlistor och betygskriterier, inom inriktningarna språkdidaktik, matematik och naturvetenskap samt humaniora, samhällsvetenskap och estetiska ämnen. Dokumenten passerar ett flertal grupper och beredningar innan de fastställs.
Den särskilda arbetsordningen för varje typ av kursdokument kan du läsa om under respektive rubrik nedan. Beskrivningarna gäller grundutbildningen. Kursdokument för forskarutbildningen hanteras på annat sätt.
Generella regler
Generellt gäller detta för kursdokument:
- När förkunskapskrav, kursnamn eller omfattning för en befintlig kurs behöver ändras ska en ny kurs inrättas, med ny kursplan och ny kurskod.
- När en ny kursplan skrivs eller en kursplan revideras ska samtidigt betygskriterier och litteraturlista utformas eller uppdateras och följa med i hanteringen av kursplanen.
- Revideringar av kursdokument kan ske högst en gång per termin.
- Alla ändringar ska färgmarkeras så att det framgår vad som har ändrats i dokumentet. Utgående formuleringar markeras med röd genomstrykning och nya formuleringar markeras med grönt.
Kursplaner
- För fristående kurser som söks via antagning.se ska kursplanen vara fastställd senast när anmälan öppnar (15 september för vårens kurser och 15 mars för höstens kurser).
- För kurser inom VFU och UVK gäller en särskild tidsplan.
- För övriga programkurser ska kursplanen vara fastställd senast två månader före kursstart.
- Mall för kursplan vid Humanistiska fakulteten
- Missiv finns på X:\Utbildning\Kursplaneberedning\Blanketter och mallar
- Ny kursplan/revidering av befintlig kursplan initieras av lärare/studierektor. Kursplanen diskuteras med berörd studierektor och utformas enligt fastställd mall.
- Studierektor skickar kursplan och missiv till kursplanegruppens sekreterare senast en vecka före kursplanegruppens nästa möte (se kalendariet). Ett missiv ska bifogas varje dokument. För kurser inom program skickar studierektor även kopia till programrådsordföranden samt dess administrativa stöd, som ansvarar för att kursplanen diskuteras i programrådet innan den tas upp i utbildningsberedningen (UB). Om inget programråd inträffar före nästa UB skickas kursplanen till programrådets ledamöter via e-post.
- Efter kursplanegruppsmötet ansvarar studierektor för att återkoppla eventuella kommentarer till läraren.
- Inför UB bifogas kursplanen kallelsen i Outlook. För nya kursplaner används utkast från SISU. För reviderade kursplaner används Word-dokument med färgmarkeringar.
- Efter behandling i UB återgår kursplanen till kursplanegruppens sekreterare, för eventuella ändringar. Denna sammanställer de av UB godkända kursplaneförslagen och skickar dessa till institutionsstyrelsens sekreterare senast måndagen veckan före nästa möte.
- Efter beslut i institutionsstyrelsen skickar administrativ studierektor nya kursplaner till Humanistiska fakultetskansliet för inrättande. Nya och reviderade kursplaner inom UVK och VFU skickas till Områdeskansliet för beslut i Lärarutbildningsberedningen (LUB).
- Kursplanegruppens sekreterare fastställer den inrättade kursplanen i SISU och vidarebefordrar därefter kursplanen till ansvarig lärare, studierektor, institutionens kommunikatör samt kursadministration för kännedom. Vid fastställandet i SISU blir kursplanen automatiskt synlig på kurssidan.
- Kursadministratören uppdaterar informationen om senast fastställda kursplan i kurslistan.
Betygskriterier
- Betygskriterier ska vara fastställda senast vid kursstart.
- Dokumentmall och missiv finns på X:\Utbildning\Kursplaneberedning\Blanketter och mallar
- Nya betygskriterier/revidering av befintliga betygskriterier initieras av lärare/studierektor. Betygskriterier diskuteras med berörd studierektor och utformas enligt fastställd mall.
- Studierektor skickar betygskriterier och missiv till kursplanegruppens sekreterare senast en vecka före kursplanegruppens nästa möte (se kalendariet). Ett missiv ska bifogas varje dokument.
- Efter kursplanegruppsmötet ansvarar studierektor för att återkoppla eventuella kommentarer till läraren.
- Inför utbildningsberedningen (UB) bifogas betygskriterierna kallelsen i Outlook. För reviderade betygskriterier används Word-dokument med färgmarkeringar.
- Efter behandling i UB återgår betygskriterierna till kursplanegruppens sekreterare, för eventuella ändringar. Denna sammanställer de av UB godkända betygskriterierna och skickar dessa till institutionsstyrelsens sekreterare senast måndagen veckan före nästa möte.
- Efter beslut i IS sparas de fastställda betygskriterierna som PDF/A av kursplanegruppens sekreterare och skickas till ansvarig lärare, studierektor och kursadministrationen för kännedom.
- Kursadministratören uppdaterar informationen om senast fastställda betygskriterier i kurslistan.
Litteraturlistor
- Litteraturlistor ska vara fastställda senast två månader före kursstart.
- Dokumentmall och missiv finns på X:\Utbildning\Kursplaneberedning\Blanketter och mallar
- Ny litteraturlista/revidering av befintlig litteraturlista initieras av enskild lärare/studierektor.
- Studierektor skickar litteraturlista och missiv till kursplanegruppens sekreterare senast en vecka före kursplanegruppens nästa möte (se kalendariet). Ett missiv ska bifogas varje dokument.
- Efter kursplanegruppsmötet ansvarar studierektor för att återkoppla eventuella kommentarer till läraren.
- Kursplanegruppens sekreterare ser över formalian i litteraturlistan. Inför utbildningsberedningen (UB) bifogas litteraturlistan kallelsen i Outlook. För reviderade litteraturlistor används Word-dokument med färgmarkeringar.
- Efter behandling i UB återgår litteraturlistan till kursplanegruppens sekreterare, för eventuella ändringar. Denna sammanställer de av UB godkända litteraturlistorna samt delegationsprotokoll och skickar dessa till koordinerande studierektor för beslut.
- Fastställd litteraturlista sparas som PDF/A och laddas upp i SISU för webbpublicering av kursplanegruppens sekreterare samt skickas till ansvarig lärare, studierektor och kursadministrationen för kännedom.
- Kursadministratören uppdaterar informationen om senast fastställda litteraturlista i kurslistan.
Lagringsytor
Vid Institutionen för ämnesdidaktik använder vi oss av lagringsytorna X:/, Box och Forskningsdata. Här nedan förtydligas vad respektive yta är avsedd att användas till.
X:\-katalogen
X:\-katalogen används för gemensamt arbetsmaterial, färdigställda handlingar och vårt digitala närarkiv. Ytan är under uppbyggnad under 2022.
För att komma åt dokumenten i X-katalogen behöver du vara inloggad på campus eller koppla upp dig hemifrån via FortiClient eller WireGuard.
Box
Box är en lagrings- och synkroniseringstjänst i molnet som Stockholms universitet har upphandlat för sina medarbetare. Filer som laddas upp i Box är tillgängliga på webben, din dator och mobila enhet, så att du och dina arbetskollegor alltid har tillgång till samma aktuella material.
Forskningsdata
Forskningsdata ska hanteras på ett sätt som gör den sökbar, tillgänglig, interoperativ och återanvändningsbar enligt de internationella FAIR-principerna. Stockholms universitet erbjuder flera verktyg för att underlätta arbetet med att hantera, dokumentera och lagra forskningsdata.
Lokalbokning av mötes- och undervisningsrum
Om du behöver boka en lokal för att ha möte eller undervisning, finns närmare 40 lokaler på institutionen att välja bland. Utöver dessa finns även möjlighet att boka ett urval av SU:s centrala lokaler. Vissa lokaler kan du boka själv i TimeEdit, medan andra endast kan bokas av institutionens lokalbokning. Har du frågor, kontakta lokalbokningen på e-post lokalbokning.did@su.se.
Förteckning över våra egna lokaler
I X-katalogen finns en förteckning över våra egna lokaler. Där kan du bland annat se vilken utrustning som finns i rummen, antal platser, vilka rum du kan boka själv i TimeEdit och vilka som lokalbokningen måste boka åt dig.
- Förteckning över IÄD:s lokaler hittar du på X:\Personalinformation\Rutiner
Så bokar du mötesrum
Mötesrum som tillhör institutionen kan du boka själv i TimeEdit. De lokaler du kan se där är endast de som du kan boka själv, övriga är endast synliga för lokalbokningen.
Om du vill att din aktivitet ska synas i det interna kalendariet, måste du be lokalbokningen göra bokningen åt dig.
Boka mötesrum själv i TimeEdit:
- Logga in med ditt användarkonto i TimeEdit
- Välj datum för ditt möte genom att klicka på kalendersymbolen och klicka på den dag du vill ha.
- Välj tidpunkt för mötet genom att hålla markören på raden vid den lokal du vill boka. När du klickar på vald tid kommer en dialogruta fram där du kan ange den exakta tiden.
- Ändamål är obligatoriskt att fylla i. Skriv ändamålet i sökfältet och markera sedan rätt val i listan.
- Bokningskommentar är valfritt, men bra att ha med för att göra det tydligt vad syftet med mötet är. Texten kan dock inte vara längre än 226 tecken.
- När du är klar, klicka på ”Boka” och stäng dialogrutan genom att klicka på krysset längst uppe till höger.
Ändra datum eller tid för mötet:
- Kontrollera att lokalen är ledig under den tid du önskar ändra till.
- Klicka på det aktuella mötet i listan under ”Mina bokningar” längst ner på sidan i TimeEdit.
- Klicka på ”Ändra/avboka”. Ändra till önskad tid eller datum.
- Klicka på ”Klar”.
Avboka lokal:
- Klicka på det aktuella mötet i listan under ”Mina bokningar” längst ner på sidan i TimeEdit.
- Klicka på ”Ändra/avboka” och sedan ”Avboka” till vänster. Bekräfta att du vill avboka.
Så bokar du ett nytt undervisningsschema
De flesta undervisningslokalerna kan endast bokas av lokalbokningen. Detta för att rummen behöver samordnas med övriga bokningar. För Stallet och labbsalarna gäller också en särskild prioritetsordning.
Så bokar du ett helt nytt undervisningsschema:
- Kursansvarig lärare eller lärare gör sin beställning genom att fylla i mallen för schemaunderlag:
Mall schemaunderlag till lokalbokningen (16 Kb)
- Kursansvarig lärare skickar excelfilen till lokalbokning.did@su.se.
- I ärendemeningen på mejlet ska det stå: Kurskod + vilken termin schemat avser.
Så ändrar du ett bokat undervisningsschema
Om du behöver göra en ändring i en befintlig lokalbokning, som till exempel byta lokal, ändra antalet deltagare eller uppdatera med ny information, så ska du alltid kontakta lokalbokningen.
Så ändrar du ett bokat undervisningsschema:
- Kursansvarig lärare eller lärare skickar ett mejl till lokalbokning.did@su.se med en kort och tydlig beskrivning över vad som ska ändras.
- I ärendemeningen på mejlet ska det stå: Kurskod + vilken termin schemat avser.
Tänk på detta när du bokar disputationer och konferenser
När du ska boka en lokal för särskilt viktiga tillfällen som till exempel disputationer, konferenser, och liknande . Då måste du boka lokalen minst 1 timme före och 1 timme efter eventet. Detta för att vi i lugn och ro ska kunna gå igenom tekniken, ställa upp roll-ups, och ställa tillbaka allt efteråt.
När du kontaktar lokalbokningen (lokalbokning.did@su.se) för att boka lokal måste du meddela när själva eventet pågår, samt vilken tid som är avsatt för förberedelser inför och efter. Detta för att rätt tid ska annoseras ut mot deltagare som ska närvara.
Tänk på att boka en lokal som har den utrustning du behöver. Du kan se en förteckning över tillgängliga lokaler på denna sida
Översikt egen schemabokning
Så här gör du för att se dina bokade scheman:
- Logga in i TimeEdit med ditt SU-konto
- Välj ”Personal”
- Välj ”Mitt samlade schema”
Miljöarbete på IÄD
Vid Institutionen för ämnesdidaktik finns två miljörepresentanter som har till uppgift att initiera och aktivt driva institutionens miljöarbete. Ambitionen är att vi tillsammans ska ha ett strukturerat och målinriktat arbete som ska bidra till universitetets gemensamma insats.
Mer om miljöarbetet
Miljö, klimat och hållbar utveckling är centrala frågor för Stockholms universitet. Genom att driva ett aktivt miljöarbete, både centralt och lokalt inom respektive institution, ska vi tillsammans bidra till att målen i Agenda 2030 blir verklighet. Universitets klimatfärdplan ska leda till att arbetet inom forskning, utbildning och verksamhetsstöd ligger i framkant för att uppnå koldioxidneutralitet senast 2040.
Miljöhandlingsplan 2023 (51 Kb)
Frågor eller synpunkter?
Om du har frågor eller synpunkter på hur vi kan förbättra vårt miljöarbete, får du gärna höra av dig till våra miljörepresentanter.
Miljörepresentant | Anna Carin Nyberg |
Miljörepresentant | Eleanor Ekman |
Nyhetsbrev
Aktuellt från Institutionen för ämnesdidaktik är vårt interna nyhetsbrev. Det innehåller information om vad som är på gång inom vår institution och annat som kan vara av värde för dig som jobbar här. Det skickas i regel ut var tredje onsdag till all personal. Har du frågor eller synpunkter på nyhetsbrevets innehåll får du gärna höra av dig till redaktionen.
Preliminär utgivningsplan nyhetsbrev 2023 (107 Kb)
Utskickade nyhetsbrev 2023
Arkiv utskickade nyhetsbrev
Officemallar och Visuell identitet
Här finns information om SU:s Officemallar. Tänk på att det är viktigt att följa universitetets grafiska profil och att material som publiceras offentligt ska vara tillgänglighetsanpassat.
Officemallar
Institutionen för ämnesdidaktik finns med som val i SU:s Officemallar (Word, PowerPoint, Excel). Du installerar själv de nya mallarna via Software Center (om du har PC) eller Self Service (om du har en Mac). När du har installerat mallarna behöver du starta om datorn.
Installera program från Software Center (för PC)
Installera program via Self Service (för Mac)
Om du får problem med installationen kan du kontakta institutionens IT-support på it.did@su.se.
Tillgänglighetsanpassa dokument
Sedan 2019 har lagen om tillgänglighet till digital offentlig service successivt rullats ut och börjat gälla för offentliga webbplatser och annan digital media inom EU. Kraven på tillgänglighet gäller också digitala dokument som ska vara åtkomliga för andra.
Det är inte svårt att tillgänglighetsanpassa ett dokument. Det handlar bara om att använda wordmallen på rätt sätt och att göra vissa inställningar när du skapar en pdf. Om du skulle få problem när du ska spara filen som pdf, kan det bero på att du har en för gammal version av Adobe. Kontakta IT om så är fallet.
Lathund och instruktioner om hur du tillgänglighetsanpassar dokument
Förenklad manual för hur du tillgänglighetsanpassar dokument (297 Kb)
Läs om lagen om tillgänglighet till digital offentlig service
Har du frågor kring detta kan du kontakta kommunikation.did@su.se.
Visuell identitet
Alla medarbetare vid Stockholms universitet ska följa universitetets riktlinjer för vår visuella identitet. Det är viktigt för att ge en konsekvent och professionell bild av universitetet.
Styrdokument
Ett urval av styrdokument som rör hela eller stora delar av institutionens arbete publiceras på vår webbsida Organisation. Originaldokumenten finns på X:\
Säkerhet
Här samlar vi information och kontaktuppgifter som har med din säkerhet att göra.
Brandskyddsorganisation
Varje institution vid universitetet ska ha en egen brandskyddsorganisation med brandskyddsansvarig, brandskyddskontrollant och utrymningsledare. Samordning, utbildning, rådgivning och verksamhetsstöd i brandsäkerhetsfrågor erbjuds av Sektionen för säkerhet och miljö.
Brandskyddsorganisation vid Institutionen för ämnesdidaktik:
Brandskyddsansvarig |
Christine Uhrlander Tony Hansson |
Brandskyddskontrollant |
Alf Friberg Daniel Lindblom |
Utrymningsledare - Arrhenius |
|
Hus E plan 2 |
Anette De Ron Lotta Billing |
Hus E plan 3 |
Hendrik van Steenbrugge Karim Hamza |
Hus E plan 5 |
Maria Nordlund Veronica Palmgren |
Hus P plan 3 |
Daniel Lindblom Sofia Cedervall |
Hus P plan 4 |
Lars Forsberg Olga Fodérus |
Stallet | Lärare/personal på plats |
Utrymningsledare - Södra huset |
|
Hus E plan 9 | Nils Larsson Olle Fritzell |
Paviljongen EF plan 1 | Jan Wallinder |
Paviljongen EF plan 2 | Helén Lindholm |
Vid en allvarlig händelse
- Sätt dig själv i säkerhet och vidta åtgärder för att förhindra eventuell ytterligare personskada.
- Ring 112 och tillkalla ambulans, polis och brandkår.
- Ring väktare 08-16 42 00
Bra att känna till vid allvarlig händelse vid Stockholms universitet
Senast uppdaterad: 30 maj 2023
Sidansvarig: Institutionen för ämnesdidaktik