Om oss

Vi bedriver forskning inom både sociologi och demografi av hög internationell standard, och rankas konsekvent som en av de 50 främsta sociologiska institutionerna i världen.

Sociologiska institutionen, som grundades 1954, är särskilt framstående inom områdena demografi, etnicitet och migration, familjesociologi, genus och jämställdhet, kultursociologi, politisk sociologi, socialpolitik, sociala nätverk och social skiktning.

Vi erbjuder en dynamisk forskningsmiljö med många ämnesöverskridande samarbeten och en stark internationell forskningsprofil. De engelskspråkiga master- och doktorandprogram vi erbjuder lockar sökande från många delar av världen.

Vid institutionen finns Stockholms universitets Demografiska avdelning (SUDA), en internationell grupp forskare och doktorander som arbetar med många olika aspekter av befolkningsdynamik. Demografi är ett av Stockholms universitets ledande forskningsområden.

Vi har flera olika seminarieserier som är öppna för allmänheten:

• Sociologiseminariet
  • Demografikolloviet
  • Migrationsseminariet i Stockholm
  • Antirasistiska arbetsgruppens seminarieserie

Kommande seminarier hittar du här

Mer information om seminarieserierna, och en lista på tidigare evenemang, finns på vår engelska webbsida

• Antirasistiska arbetsgruppen
  • Arbetsgruppen för kvalitativa metoder
  • Stockholms universitets datorbaserade sociologi (SUDS)
  • Kultursociologi vid Stockholms universitet

Kommande evenemang med arbetsgrupperna hittar du här