Ladda ner alla abstracts på den här sidan.

Registrering är i foajén till "Stallet", där också lunch serveras. Se karta nedan.

Karta

För att ta dig till Stallet vid Stockholms universitet, ta röd tunnelbanelinje mot Mörby centrum och kliv av vid stationen Universitetet. Kartan nedanför visar promenadvägen mellan tunnelbanestationen Universitetet och Stallet. För högupplöst version av kartan, ladda ner den här pdf:n
Karta till Stallet (6944 Kb) .

För Google Maps-länk, se den här sidan.

 

Åk till Konstfack

För att åka till middagen på Konstfack som ligger på Lm Ericssons Väg 14, Hägersten, ta tunnelbanan till Telefonplan.

Tema för konferensen

Temat för konferensen 2016 är Det professionella samtalet och estetiska ämnen. Hur samtalar vi om vad vi gör? Vem får komma till tals i debatten? Vad styr ämnenas utveckling? Hur ser relationen mellan målstyrning och estetik ut?… Temat är inte menat som en tvångströja, men som en inspiration och en riktning för presentationer, samtal och inspel.

2015 hölls en konferens om Praktiska och estetiska lärprocesser i Jönköping. Efter en mycket givande konferens kom representanter för de fyra bäst representerade lärosäten tillsammans för att besluta om en eventuell fortsättning. Nätverket NEÄL bildades med en interimstyrelse som beslutade att NEÄL siktar på att arrangera en konferens varje år. I andan från Jönköping är det erfarenhetsutbyte med nyfikna och generösa möten som står i centrum för konferensen.

Konferensen kommer hållas i lokalerna för estetisk verksamhet på Frescati, medan den frivilliga konferensmiddagen onsdag kväll (med underhållning och dans) hålls på Konstfack.

Ladda ner Program Neäl 2016 (75 Kb)

Konferensbidrag

Välkomna att skicka in abstracts på ca 200-300 ord till en av följande presentationsformer. Vi öppnar också för andra mer innovativa former för presentation som kan bidra till att utveckla och utmana konferensformen:

  1. Paper presentation

Presentation av paper i traditionell och vetenskaplig mening. Presentationen ska ta sin utgångspunkt i någon avslutad eller pågående forskning med relevans för konferensens tematik. Tid: 20 min inklusive 5 min för diskussion.

  1. Rundabordssamtal

Rundabordssamtal utgår från ett ämne med betydande behov av erfarenhetsutbyte. Diskussionen ska föregås av en kortare presentation av ämnet. Tid: 20 min, varav första 5 min för presentation av ämne.

  1. Workshop

I en workshop behandlas en konferensens tematik på ett aktivitetsbaserat sätt som involverar deltagarna i meningskonstruktion. Tid: max 1 timme (ange tidsanspråk i abstract)

Samtliga insända förslag kommer att genomgå kollegial granskning. För att kunna särskilja sak och person ska kontaktuppgifter anges på separat sida. Konferensspråk är svenska, men presentationer och samtalen kan lika gärna föras på norska, danska samt engelska.

Viktiga datum

  • Datum för att skicka in: 15/8
  • Besked om antagning: 1/9
  • Deadline tidig anmälan: 15/9
  • Deadline sen anmälan: 15/10

Registrering och avgift

Registrering är inte längre möjligt.

Kom ihåg att skicka eventuellt paper till ketil.thorgersen@hsd.su.se

Avgift vid tidig anmälan (2016-05-01—2016-09-15):

1 200 SEK exkl. moms/1 500 SEK inkl. moms

Avgift vid sen anmälan (2015-09-16—2015-10-15):

1 500 SEK exkl. moms/1 875 inkl. moms

Deltagaravgiften inkluderar lunch båda dagarna, kaffe/te och fikabröd. Vid anmälan till den frivilliga konferensmiddagen tillkommer 500 SEK exkl. moms.

Program kommer att presenteras senare på konfernsens hemsida. En punkt kommer att bli en formaliserad etablering av NEÄL.

För frågor kontakta ketil.thorgersen@hsd.su.se