Ny student

Har du sökt kurser eller program vid Statistiska institutionen? Här hittar du information om antagning, registrering och terminsstart.

Är du antagen eller reserv, har du ett behörighetsvillkor eller undrar du vart du hittar din kurssida? Här finns svaren på dina frågor, från antagning.se till universitetskonto.

Information om Coronaviruset (21/12) - vad gäller beträffande undervisning, etc.

 

Tacka JA!

När antagningsbeskedet för urval 1 publiceras får du ett besked om du är antagen eller reserv till någon av våra kurser. Vad kul! Då kanske du kommer att vara student hos oss nästa termin! Glöm inte att tacka JA till din plats, även om du är reserv. Om du glömmer att tacka JA senast sista svarsdag förlorar du din plats.

Har du ett behörighetsvillkor i ditt antagningsbesked? Här nedan kan du läsa mer om vad det innebär

Terrassen på Albano Hus 2 med utsikt över Brunnsviken
Terrassen på Albano med utsikt över Brunnsviken (foto: Jonatan Lundin)

 

 

Behörig, behörig med villkor eller obehörig?

Om du undrar kring ditt antagningsbesked så kan du kontakta vår studievägledare.

Om du är antagen med villkor ska du höra av dig till vår studentexpedition under registreringsperioden, ifall du kommer att uppnå din behörighet innan terminsstart och vill behålla din plats.

Gäller villkoret grundläggande behörighet, så måste du hålla reda på sista kompletteringsdatum på antagning.se.

 

Antagen eller reserv?

Är du reservplacerad så kommer vi att höra av oss via mejl enligt turordning om en studieplats kan erbjudas. Vi har inga reservupprop. Vi hör av oss på den mejladress som du har angivit på antagning.se. Reservantagningen pågår i veckan innan terminsstart. Som reserv måste du svara på mejlet och tacka ja till ditt erbjudande om plats inom angiven tid för att platsen inte ska gå vidare till nästa reserv.

Antagning.se

 

Webbregistrera dig för att behålla din plats

Du måste webbregistrera dig inom registreringsperioden för att behålla din plats.

Registreringsperioden för VT-22 är fr.o.m. 3/1 t.o.m. 12/1

Webbregistrera dig här!

För att kunna registrera dig behöver du ha ett universitetskonto. Kontot kan du själv aktivera via www.su.se/aktivera.

Hör av dig inom registreringsperioden till vår studentexpedition, om du är antagen med villkor eller inte kan göra din webbregistrering.

Om din kurs har gruppundervisning så framgår det av kursens schema. Du anmäler dig till en undervisningsgrupp via lärplattformen Athena, under den period som står i terminsstartinformationen.

Det är viktigt att du följer samma grupp under hela kursen. Gruppbyte sker endast i mån av plats och genom studentexpeditionen.

 

Information om våra kurser

Schema, kursbeskrivning, litteraturlista samt övrig kursinformation kommer att finnas på kurshemsidan för din kurs. Övrig löpande information om varje kurs hittar du på lärplattformen Athena. Du kan se din kursflik på Athena när du har webbregistrerat dig.

Athena

Studenthuset. Foto: Ingmarie Andersson
 
Student med dator. Foto: Niklas Björling.

Om du har behov av särskilt pedagogiskt stöd kan du ansöka om stöd och anpassningar. Det gör du genom att ta kontakt med Handläggare för särskilt pedagogiskt stöd på Studentavdelningen.

Av handläggaren kan du beviljas ett intyg, som du sedan visar för studievägledaren vid Statistiska institutionen. Tillsammans med studievägledningen bestämmar du tid för ett möte där vi går igenom ditt intyg och vilka anpassningar som kan göras och hur rutinerna för detta ser ut vid Statistiska institutionen.

Tänk på att allt detta innebär en viss handläggningstid. Det är därför bra om du börjar ta kontakt med Studentavdelningen och institutionens studievägledare i god tid, gärna innan kursstart.

 

Du kan få tag på din kurslitteratur på Akademibokhandeln på campus, på universitetsbiblioteket eller på bokhandlar på nätet.

Var dock noga med att fråga kursansvarig lärare att bokens upplaga funkar på just din kurs om du köper kurslitteraturen second hand!

Hitta till universitetsbiblioteket!

Universitetsbiblioteket exteriör. Foto: Ingmarie Andersson.
Universitetsbiblioteket. Foto: Ingmarie Andersson.

 

 

Kursspecifik information finns på din kurshemsidan i utbildningskatalogen. Där hittar du till exempel:

  • Kursupplägg (undervisning och examination)
  • Kursplan och kursbeskrivning
  • Schema
  • Kurslitteratur
  • Kursansvarig lärare (examinator)

Du kan också söka ditt schema direkt i schema-programmet Time Edit.

Här kan du läsa mer om scheman för dina kurser.

Studentgrupp. Foto: Jens Olof Lasthein.
 

Om du har varit registrerad på en kurs tidigare, ger detta inte garanterad plats i undervisningen under kommande terminer som kursen går. Det är därför viktigt att du kontaktar institutionen före kursstart om du vill återuppta dina studier. Vi gör vårt bästa för att skapa plats åt dig som behöver en omregistrering.

Om du vill omregistrera dig på en kurs på grundnivå ska du höra av dig till vår studentexpedition via e-post expedition@stat.su.se, helst veckan innan kursstart.

Om du vill omregistrera dig på en kurs på avancerad nivå ska du höra av dig till vår studievägledare via e-post studievagledare@stat.su.se.

 

Hitta till oss

Statistiska institutionen är belägen på plan 6, hus 4 på campusområdet Albano.
Översiktstavla Albano (1155 Kb)


Åk till oss med kollektivtrafik

Med kollektivtrafiken kan man ta sig till Universitetet med tunnelbanans röda linje 14, Roslagsbanan och buss 40, 70, 540.

Hitta till Albano (google maps)

Läs mer om Campus Albano

 

 

Kontakt

Studentexpedition
På denna sida