Institutionen för svenska och flerspråkighet

 1. Du är här:
 2. Start
 3. Institutionen för svenska och flerspråkighet
  Lagerkransar högtider. Foto: Eva Dalin

  Lediga jobb: Tre doktorandtjänster i nordiska språk, med olika inriktningar. Sök senast 15/4

  Vi utlyser nu tre olika doktorandtjänster i nordiska språk vid Institutionen för svenska och flerspråkighet: doktorand i nordiska språk, doktorand i nordiska språk, inriktning mot svenska som andraspråk och doktorand i nordiska språk, tema Rumslighet och plats i modern humaniora. Välkommen med din ansökan senast 15 april.

  Olika spelregler för att äga kunskap. Krönika av Mona Blåsjö SU-nytt 1/2019. Foto: Niklas Björling

  Olika spelregler för att äga kunskap

  ”Jag var rädd att det skulle bli fel annars.” Det är ett vanligt svar studenter ger när de anklagas för plagiat i form av att ha skrivit av en källa utan att ange den. De har då uppfattat en spelregel som central: tentasvar ska ge ”rätt” svar, och det finns bara ett sådant. Krönika i Universitetsnytt av Mona Blåsjö, universitetslektor och docent i nordiska språk, Institutionen för svenska och flerspråkighet.

  Anna Wazówna/Anna Vasa. Unknown Polish court painter [Public domain]

  Hovet som socialt nätverk under äldre nysvensk tid. Stipendium till Theresia Pettersson

  Theresia Pettersson, fil. dr i nordiska språk, har fått postdokstipendium från Anna Ahlströms och Ellen Terserus stiftelse för sitt projekt Hovet som socialt nätverk under äldre nysvensk tid. Variation och förändring i familjerna Vasas och Oxenstiernas skriftspråkbruk.