Studieinformation

Mondo

Mondo är en webbaserad lär- och samarbetsplattform för undervisning och samarbete vid Stockholms universitet. Alla som har ett universitetskonto (lärare, forskare, administratörer och studenter) kan logga in i Mondo.

Vad är Mondo?

Mondo är en webbaserad lär- och samarbetsplattform för undervisning och samarbete vid Stockholms universitet. I Mondo kan du bland annat kommunicera med lärare och kurskamrater, hämta och lämna inlämningsuppgifter, få information om schemaändringar och hitta aktuella länkar och kursinformation.

Hur loggar jag in?

Logga in med ditt universitetskonto via: https://mondo.su.se/portal.

Var hittar jag min kurs?

Fliken för din aktuella kurs ligger antingen synlig högst upp på sidan eller under fliken "Mina aktiva sajter".

Hur får jag information från Mondo?

Information som skickas ut från din kurssajt går till din universitetsmejl. Om du inte använder dig av din universitetsmejl är det därför viktigt att denna vidarebefodras till din vanliga mejladress för att du inte ska missa information som läraren skickar ut. Detta gör du på www.mitt.su.se under "Kontohanteringar".

Jag kan inte logga in i Mondo, vad är det för fel?

Om du inte kan logga in i Mondo har du antagligen inte skapat ditt universitetskonto. Du aktiverar ditt universitetskonto via länken: https://aktivera.su.se/

Observera att det för nyregistrerade kan ta upp till ett dygn efter registreringen innan du kan logga in i Mondo.

Om du har ett universitetskonto, men ändå inte kan logga, in ska du kontakta IT-supporten via serviceportalen eller på telefon: 08-16 19 99.

Jag är inloggad i Mondo, men hittar inte min kurs, vad ska jag göra?

  • Kontrollera först att din kurs inte ligger under fliken "Mina aktiva sajter".
  • Kontrollera sedan att du är registrerad på din kurs. 
  • Om du är registrerad och kursen inte syns under "Mina aktiva sajter" kontaktar du din lärare som i så fall kan ge dig åtkomst till sidan.
Bokmärk och dela Tipsa