Utbildning

  1. Du är här:
  2. Start
  3. Institutionen för kultur och estetik
  4. Utbildning
  5. Information inför terminsstart musikvetenskap

Information inför terminsstart musikvetenskap

Vi välkomnar alla antagna studenter i musikvetenskap till höstterminen 2019. Här följer lite information att tänka på inför terminsstarten.

Klicka här för vanliga frågor och svar inför terminsstarten

Skapa ett universitetskonto

Du som är helt ny student på Stockholms universitet ska börja med att skapa ett universitetskonto. Detta gör du via länken: aktivera.su.se. Om du behöver hjälp med att skapa universitetskontot kontakta Stockholms universitets IT-support Helpdesk via Serviceportalen eller på 08-16 19 99.

Läs mer om universitetskontot

Webbregistrera dig på kursen

För att behålla din plats på kursen måste du registrera dig under den registreringsperiod som anges nedan. Observera! Om du inte webbregistrerar dig under nedanstående period förlorar du din plats på kursen. 

Webbregistreringen görs via universitetskontot på mitt.su.se, under fliken Mina studier.

Har du inte möjlighet att webbregistrera dig måste du höra av dig till oss innan sista registreringsdag. Kontakta i så fall studentexpeditionen på expedition.ike@su.se.

Om du – efter att ha registrerat dig – inser att du inte kommer att utnyttja din studieplats, var vänlig meddela detta till institutionens expedition, expedition.ike@su.se.

Webbregistreringen för följande kurs i musikvetenskap som startar under första halvan av terminen håller öppet mellan den 8 och 29 augusti

Filmmusik, 15 hp

Webbregistreringen för följande kurser i musikvetenskap håller öppet mellan den 8 augusti och 2 september

Musikteorins grunder, 7.5 hp
Musikteori, 15 hp
Musikvetenskap I, 30 hp

Webbregistreringen för följande kurs i musikvetenskap håller öppet mellan den 8 augusti och 3 september

Musikvetenskap kandidatkurs, 30 hp

Webbregistreringen för följande kurs i musikvetenskap håller öppet mellan den 8 augusti och 4 september

Spelmusik, 15 hp

Webbregistreringen för följande kurs i musikvetenskap håller öppet mellan den 4 november och 5 december

Jazz, rock och annan populärmusik, 7.5 hp

Kurser som startar under andra halvan av terminen håller öppet för webbregistrering mellan den 14 oktober och 4 november

Musikteori: harmoni och satslära, 7.5 hp
Swedish Music, 7.5 hp
Kritisk musikvetenskap, 7.5 hp

Det är mycket viktigt att du registrerar dig så snart som möjligt eftersom du måste vara registrerad för att få studiemedel, få tillgång till universitetets IT-tjänster och för att kunna få betyg på kurser.

Läs mer om webbregistreringen här.

Antagen med villkor

Om du är antagen med villkor kan du inte webbregistrera dig eftersom institutionen då först måste bedöma din behörighet. Om du är antagen med villkor kontakta studentexpeditionen: expedition.ike@su.se.

OBS! Studenter som är antagna med villkor till avancerad nivå har ofta inte tagit ut sin kandidatexamen än. För att kunna läsa på avancerad nivå måste du ha ett examensbevis på kandidatexamen, det räcker inte med antal poäng. För att ansöka om examen gå till: http://www.su.se/utbildning/examen/ansokan-om-examensbevis

Reservplacerad

Om du blivit reservplacerad antas du i turordning vartefter lediga platser uppstår. Antagningsbesked skickas normalt via e-post, med kort svarstid – se till att du dagligen har koll på din e-post.

Omregistreringar

För att omregistrera dig på en kurs kontaktar du studentexpeditionen på expedition.ike@su.se och anger:

  • Namn
  • Personnummer
  • Kurs

Avregistrering/Avbrott på kurs

Om du registrerar dig och upptäcker att du inte kan gå kursen är det också viktigt att du meddelar att du vill lägga in ett tidigt avbrott eftersom det finns många reserver som då kan få din plats. Du kan själv göra ett tidigt avbrott via "mina studier" eller så kan du maila namn, personnummer och vilken kurs det gäller till: expedition.ike@su.se.

Mondo

Många av våra kurser använder sig av plattformen Mondo för kommunikation mellan studenter och lärare. Du loggar in i Mondo med ditt universitetskonto via: mondo.su.se. Fliken för din aktuella kurs ligger antingen synlig högst upp på sidan eller under fliken "Mina aktiva sajter". Mondosajterna finns oftast tillgängliga först vid kursstart. Om du inte ser din kurssajt i Mondo ska du kontakta ansvarig lärare för kursen. 
Några av höstterminens kurser ges i universitetets nya lärplattform: Athena. Precis som med Mondo loggar du in i Athena med ditt universitetskonto, och du når den kurs du är registrerad på genom rubriken ”Kurser”.

Schema, kursplan, litteraturlista

All kursinformation hittar du på respektive kurs här på hemsidan under fliken Utbildning. Om viss information saknas betyder det att just denna inte är färdigställd än, men all information kommer att finnas senast två veckor innan kursstart. Läs mer om alla våra utbildningar

Kursstart

Musikvetenskap I

Kursen startar den 2 september med upprop och introduktion kl. 13.00 i Auditoriet, Humanistvillan, Frescativägen 24E. Fyra seminarier i förberedande musikteori erbjuds veckan innan med start 27/8 kl. 10.00 i sal 119.

Musikvetenskap, kandidatkurs

Kursen startar den 3 september kl. 10.00 i Musikvetenskapens bibliotek på Frescativägen 22B (1 tr).

Kandidatprogram i musikvetenskap med inriktning mot musikkommunikatör

Upprop den 2 september kl. 12.00 i Musikvetenskapens bibliotek, Manne Siegbahn-villan, Frescativägen 22B, med följande undervisning i Auditoriet, Frescativägen 24E, kl. 13.00.

Musikteori

Kursen startar den 2 september med upprop och första föreläsning kl. 18.00 i Auditoriet, Frescativägen 24E. Fyra seminarier i förberedande musikteori erbjuds dagtid veckan innan med start 27/8 kl. 10.00 i sal 119.

Musikteorins grunder

Kursen startar den 2 september med upprop och första föreläsning kl. 18.00 i Auditoriet, Frescativägen 24E. 

Spelmusik

Kursen startar den 4 september med upprop och första föreläsning kl. 17.30 i Auditoriet, Frescativägen 24E.

Filmmusik

Kursen startar den 5 september med upprop och första föreläsning kl. 18.00 i Auditoriet, Frescativägen 24E. 

Svensk musik/Swedish Music

Kursen startar den 7 november med upprop och första föreläsning kl. 12.00 i Auditoriet, Frescativägen 24E.

Musikteori: harmoni och satslära

Kursen startar den 11 november med upprop och första föreläsning kl. 18.00 i Auditoriet, Frescativägen 24E.

Jazz, rock och annan populärmusik

Kursen startar den 5 december med upprop och första föreläsning kl. 09.00 i Auditoriet, Frescativägen 24E. 

Välkommen!

Vi på institutionen hälsar dig varmt välkommen till oss kommande termin. Viktig information om det mesta på universitetet hittar du i filerna längst ner på sidan. Klicka här för vanliga frågor och svar inför terminsstarten

Har du frågor kontaktar du vår studentexpedition. Tänk på att alltid ange dina personuppgifter samt vilken kurs det gäller när du kontaktar studentexpeditionen, då detta underlättar hanteringen av ditt ärende.             

Kontakta studentexpeditionen

Kontakta studievägledaren

Hitta till oss

Relaterade länkar
Bokmärk och dela Tipsa
Curating art startsida puff
Kulturarvstudier

Kontakt

Studentexpedition

Mattias Arreborn
Rum: 260
Tel: 08-674 74 84
E-post: expedition.ike@su.se

Besökstid: mån-tors kl. 9.30-11.30 samt tors kl. 13.30-15.30
Telefontid: tisd-ons kl. 13.30-15.30

Gröna kortet puff
Mitt universitet
Scheman

Kultur och estetik i sociala medierKultur och estetik på Facebook Kultur och estetik på Instagram Universitetet på Linkedin Kultur och estetik på Twitter Universitetet på YouTube