Nominera en Östersjöhjälte

Östersjöfonden hedrar och belönar personer eller organisationer som bidrar till ett mer välmående hav. Du kan nominera din Östersjöhjälte till Östersjöfondens pris, senast den 24 februari 2023.

Vem som helst kan nominera till Östersjöfondens pris. Nomineringen görs på svenska eller engelska och i den skall det klart och tydligt framgå vad kandidaten åstadkommit och vilken betydelse det har haft för miljön i Östersjön.

  • Östersjöpriset ges till person eller organisation som bidrar till att Östersjöns tillstånd förbättras genom praktiska eller tekniska lösningar på miljöproblem, som är aktiva inom till exempel vetenskap och forskning eller i någon miljörörelse, administratörer eller beslutsfattare inom näringsliv eller offentlig förvaltning.
  • Lasse Wiklöf-priset ges till en nordisk parlamentariker som arbetat för att förbättra tillståndet och som i sitt arbete visat gedigen kunskap, stort engagemang och stark handlingskraft.
  • Ungdomspriset ges till en person, grupp eller organisation som på ett föredömligt sätt och med stort engagemang bidragit till att uppmärksamma Östersjöns tillstånd.
  • Ålandspriset ges till en åländsk aktör som arbetat för Östersjön.

Läs mer och nominera din hjälte här