Klicka här för vanliga frågor och svar inför terminsstarten

Skapa ett universitetskonto

Du som är helt ny student på Stockholms universitet ska börja med att skapa ett universitetskonto. Detta gör du via länken: aktivera.su.se. Universitetskontot kan du skapa från och med den 7 januari. Om du behöver hjälp med att skapa kontot, kontakta Stockholms universitets IT-support Helpdesk.

Läs mer om universitetskontot

Webbregistrera dig på kursen

Du får din plats på kursen genom att registrera dig under den registreringsperiod som anges nedan. Observera! Om du inte webbregistrerar dig under nedanstående period förlorar du din plats på kursen. 

Webbregistreringen görs via universitetskontot i Ladok.

Har du inte möjlighet att webbregistrera dig måste du höra av dig till oss innan sista registreringsdag. Kontakta i så fall studentexpeditionen på expedition.ike@su.se.

Om du – efter att ha registrerat dig – inser att du inte kommer att utnyttja din studieplats, var vänlig meddela detta till studentexpeditionen.

Det är nödvändigt att du registrerar dig inom angiven tidsperiod inte bara för att ha en plats utan också för att få studiemedel, få tillgång till universitetets IT-tjänster och för att kunna få poäng och betyg på kurser. 

Läs mer om registrering här.

Webbregistreringen för följande kurser i idéhistoria som startar under första halvan av terminen håller öppet mellan 2020-01-07 och 2020-01-20:

Idéhistoria I, 30 hp
Idéhistoria II, 30 hp
Idéhistoria, kandidatkurs, 30 hp
Idéhistoria, från antiken till upplysningen, 15 hp
Den moderna tidens idéhistoria, 15 hp
Historia, minne, glömska, 7.5 hp
Sinnenas idéhistoria, 7.5 hp
Swedish History of Ideas, 7.5 hp

Kurser som startar under andra halvan av terminen håller öppet för webbregistrering mellan 2020-01-07 och 2020-03-06:

Kunskapshistoria: perspektiv och problemställningar, 7.5 hp
Dödens idéhistoria, 7.5 hp
Fem teman i den moderna tidens idéhistoria, 7.5 hp
Medicinens historia och kultur, 7.5 hp

Antagen med villkor

Om du är antagen med villkor kan du inte webbregistrera dig eftersom institutionen då först måste bedöma din behörighet. Om du är antagen med villkor kontakta studieadministratör Erika Holst, erika.holst@su.se.

OBS! Studenter som är antagna med villkor till avancerad nivå har ofta inte tagit ut sin kandidatexamen än. För att kunna läsa på avancerad nivå måste du ha ett examensbevis på kandidatexamen, det räcker inte med antal poäng. För att ansöka om examen gå till: http://www.su.se/utbildning/examen/ansokan-om-examensbevis

Reservplacerad

Om du blivit reservplacerad antas du i turordning vartefter lediga platser uppstår. Antagningsbesked skickas normalt via e-post, med kort svarstid – se till att du dagligen har koll på din e-post.

Omregistreringar

För att omregistrera dig på en kurs kontaktar du studentexpeditionen och anger:

  • Namn

  • Personnummer

  • Kurs

Avregistrering/Avbrott på kurs

Om du registrerar dig och upptäcker att du inte kan gå kursen är det också viktigt att du meddelar att du vill lägga in ett tidigt avbrott eftersom det finns reserver som då kan få din plats. Du kan själv göra ett tidigt avbrott via Ladok eller så kan du mejla namn, personnummer och vilken kurs det gäller till: expedition.ike@su.se.

Athena

Samtliga kurser på Idéhistoria använder universitetets nya lärplattform: Athena. Du loggar in i Athena med ditt universitetskonto och hittar din aktuella kurs under rubriken ”Kurser”. Kurssajten med lektionsplanering är tillgänglig senast en vecka före kursstart. Om du inte ser din kurssajt i Athena ska du kontakta studentexpeditionen.

Schema, kursplan, litteraturlista

All kursinformation hittar du på respektive kurs här på hemsidan under fliken Utbildning. Om viss information saknas betyder det att just denna inte är färdigställd än, men viktig information kommer att finnas senast någon vecka innan kursstart. Läs mer om alla våra utbildningar

Välkommen!

Vi på institutionen hälsar dig varmt välkommen till oss kommande termin. Viktig information om det mesta på universitetet hittar du i filerna längst ner på sidan. Klicka här för vanliga frågor och svar inför terminsstarten.

Har du frågor kontaktar du studentexpeditionen. Tänk på att alltid ange dina personuppgifter samt vilken kurs det gäller när du kontaktar oss, då detta underlättar hanteringen av ditt ärende.        

Kontakta studentexpeditionen

Kontakta studievägledarna

Hitta till oss