Mångfald - Vårt kärnämne
För oss på Juridicum är det viktigt att du, oavsett vem du är, ska känna dig välkommen och få förutsättningar att utveckla hela din potential hos oss.

Juridicum har som mål att ta tillvara på de resurser som studenter och anställda med olika bakgrund, livssituation och erfarenheter tillför. På denna sida kan du läsa mer om hur vi jobbar med mångfaldsfrågor och vilka du kan kontakta om du har några frågor eller synpunkter.
Jämställdhets- och likabehandlingsarbete
Hösten 2013 antog Juridiska fakulteten, som första fakultet vid universitetet, en jämställdhets- och likabehandlingsplan. Idag bedrivs en stor del av vårt arbete för att främja mångfald av rådet för arbetsmiljö och lika villkor (RALV). Syftet med gruppen i fråga om jämställdhet och likabehandling är att stödja ledningens mål med att aktivt främja lika rättigheter, möjligheter och representation på institutionen som både studie- och arbetsplats.
Om RALV
Juridicums råd för arbetsmiljö och lika villkor arbetar löpande under året med att medvetandegöra och väcka intresse för jämlikhets- och likabehandlingsfrågor. Med medarbetare, studenter och presumtiva studenter i åtanke så är målet att alla, oavsett etnisk tillhörighet, funktionsnedsättning, kön, könsidentitet eller uttryck, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning och ålder och socioekonomisk bakgrund, ska behandlas och bemötas med respekt och värdighet. Diskriminering, trakasserier och osynliggörande är helt oacceptabelt och ska inte förekomma hos oss.
Läs mer om dina rättigheter och skyldigheter som student
Till vem kan jag vända mig?
Om du upplever att du har varit utsatt för diskriminering eller kränkande behandling kan du ta kontakt med någon av medlemmarna i RALV, Juridicums prefekt eller universitetets jämlikhetssamordnare.
Våra kontaktuppgifter finns längst ned på denna sida.
Mångfaldsprojektet

Mångfaldsprojektet har existerat i inte mindre än två decennier vid Juridicum. Projektet vill visa att studier på juristprogrammet inte är förbehållet personer från vissa områden eller sociala grupper.
Kontakt

- Besöksadress
Södra husen: Hus C
Rum C 907

- Besöksadress
Södra husen: Hus C
Rum C 985

- Besöksadress
Södra husen: Hus C
Rum C 764

- Besöksadress
Södra husen: Hus C
Rum C 889
- Ansvarar för:
Prefekten har övergripande ansvar för institutionens förvaltning.
Senast uppdaterad: 14 november 2022
Sidansvarig: Juridicum