Athena

Juridiska institutionen använder sig sedan höstterminen 2020 i huvudsak av lärplattformen Athena för kommunikation mellan lärare och studenter.

Foto: Jens Olof Lasthein

Athena är en webbaserad lär- och samarbetsplattform för undervisning och samarbete vid Stockholms universitet. Det bygger på ett system som heter itslearning. I Athena kan du bland annat kommunicera med lärare och kurskamrater, hämta och lämna inlämningsuppgifter och tentor, få information om schemaändringar och hitta aktuella länkar och kursinformation.
 

Hur loggar jag in?

Logga in med ditt universitetskonto via: athena.su.se 
 

Var hittar jag min kurs?

Du hittar din kurshemsida genom att gå in på rubriken Kurser.
 

Hur får jag information från Athena?

För att hålla dig uppdaterad med det senaste från din kurs är det viktigt att du kontinuerligt loggar in på Athena. Du kan även aktivera e-postaviseringar genom att ställa in det under dina inställningar. För den som önskar har Athena även en app till smartphone som gör att du kan hålla dig uppdaterad och få notifikationer till din telefon. Du finner den där appar finns under namnet "Itslearning".


Jag kan inte logga in i Athena, vad är det för fel?

Om du inte kan logga in i Athena har du antagligen inte skapat ditt universitetskonto ännu. Du aktiverar ditt universitetskonto via länken: aktivera.su.se. Observera att det för nyregistrerade kan ta upp till ett dygn efter registreringen innan du kan logga in i Athena.

Om du har ett universitetskonto, men ändå inte kan logga in, ska du kontakta IT-supporten via Serviceportalen eller på telefon: 08-16 19 99.
 

Jag är inloggad i Athena, men hittar inte min kurs, vad ska jag göra?

  • Kontrollera om din kurs ligger under rubriken "Kurser".
  • Kontrollera att du är registrerad på din kurs.
  • Om du är registrerad och ändå inte kan se kursen, kontakta din kursadministratör/amanuens via kursens egna funktionsmail som anges på vår hemsida.

Stockholms universitets Serviceportal har tagit fram en video för dig som ska börja använda Athena. Videon är 13 minuter lång och visar bland annat hur du hittar din kurs och tar del av dess kursinnehåll.

Se videon "Kom igång med Athena" 

För dig som hellre läser en manual än ser på en video så finns även dokumentet Studentguide (3485 Kb) att tillgå.

På denna sida