Boel Westin. Foto: Eva Dalin

Ledamoten Elina Druker, professor i litteraturvetenskap vid Institutionen för kultur och estetik, ger sedan en närmare presentation av pristagaren, och kultur- och demokratiminister Amanda Lind är också en av talarna.

Tillkännagivandet direktsänds från ALMA-prisets Youtube-kanal och på sociala medier. Sändningen startar den 31 mars kl 12.50 och nås från alma.se

I juryn för Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne sitter bland andra Janina Orlov, litteraturvetare vid Institutionen för kultur och estetik.

Världens största barn- och ungdomslitteraturpris

Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne (ALMA) är världens största barn- och ungdomslitteraturpris. Prissumman är fem miljoner svenska kronor och delas ut årligen till en eller flera mottagare. Författare, illustratörer, berättare och läsfrämjare kan belönas. Priset inrättades av Sveriges regering år 2002 och administreras av Statens kulturråd. Mer om priset på alma.se.