Studera hos oss
På Institutionen för folkhälsovetenskap bedriver vi samhällsvetenskaplig forskning och utbildning kring folkhälsa i en dynamisk och internationellt framstående forskningsmiljö. Här får lära dig hur åtgärder kan utformas för att förebygga sjukdom och främja hälsa, inte bara för befolkningen överlag utan även för särskilt sårbara samhällsgrupper. Vi fördjupar oss i utvecklingen av folkhälsans politik och praktik, såväl nationellt som globalt, med ett särskilt fokus på ojämlikhet i hälsa samt samt inom alkohol-, drog- och spelfrågor. Studerar du hos oss får du en solid grund att stå på oavsett om du vill ge dig ut i arbetslivet eller doktorera.
Våra utbildningar
Information om våra utbildningar och kurser hittar du på sidan för våra utbildningar:
Vill du veta mer om våra utbildningsprogram?
I videorna här nedan får du ytterligare information kring våra utbildningsprogram, Masterprogram i folkhälsovetenskap: samhälleliga och individuella perspektiv, 120 hp samt Kandidatprogram i folkhälsovetenskap, 180 hp.
Möt våra tidigare studenter
Vill du veta vad våra tidigare studenter, våra alumner, tycker om att läsa folkhälsovetenskap hos oss och vad de gör idag? Här nedan hittar du intervjuer med några av dem.
SU-alumnen Lea Stark tävlade i finalen i Forskar Grand Prix
Madeleine fick jobb som folkhälsostrateg direkt efter examen
Mikaela är investment manager på Karolinska Development
”Mentorskapsprogrammet överträffade mina förväntningar”
Möt våra studenter
Är du nyfiken på vad våra studenter tycker om sin utbildning i folkhälosvetenskap? Vill du veta vilka erfarenheter de får med sig från sina studier hos oss? Här nedan hittar du intervjuer med ett par av dem.
Det brittiska klassamhället fick Angela att välja folkhälsovetenskap
Pandemin fick Wilma att bli intresserad av folkhälsovetenskap
Möt Peter Larm, en av våra lärare
– Är du nyfiken på varför vissa människor är friskare och lever längre så ger utbildningen möjlighet att arbeta med hälsofrågor. Du kan planera och driva folkhälsofrågor eller övervaka folkhälsan i regioner eller myndigheter, och du blir insatt i vad som påverkar hälsa och ohälsa, säger Peter Larm, lektor och forskare vid Institutionen för folkhälsovetenskap.
”Folkhälsovetenskap är viktigt för att ta reda på hur samhället påverkar vår hälsa”
Arbetsmarknad och karriär
Folkhälsovetenskap är ett ämne för dig som vill ha en samhällsvetenskaplig utbildning för att kunna arbeta med exempelvis analys, utredning och åtgärder inom kommuner och landsting, strategiskt arbete inom statliga myndigheter och i privat sektor, hälso- och sjukvårdsfrågor och internationellt biståndsarbete.
Som folkhälsovetare kan du till exempel arbeta inom kommuner och landsting, myndigheter och organisationer, både i Sverige och internationellt. Våra utbildningar erbjuder även en god förberedelse för en karriär inom forskning.
Campusbesök för skolklasser
Är du studievägledare eller lärare och tycker att det skulle vara roligt att besöka oss tillsammans med dina elever?
Vi erbjuder ett besök på Campus Albano och en inspirationsföreläsning i folkhälsovetenskap, både på vårterminen (maj) och på höstterminen (december). Du kan då få träffa vår studievägledare, och få vara med på en föreläsning som hålls inom ramen för vårt kandidatprogram.
Låter detta intressant? Kontakta vår studievägledare för mer information och bokning, via epost till studievagledare.publichealth@su.se.
Hitta till oss
Institutionen för folkhälsovetenskap ligger på Albanovägen 12, vid Campus Albano.
Vägbeskrivning
Kontakt
Har du frågor om utbildning, kurser eller studier vid Institutionen för folkhälsovetenskap? Välkommen att kontakta oss via e-post eller telefon!
Studievägledning
Studievägledaren kan hjälpa till med studieplanering, frågor kring studieuppehåll, tillgodoräknande och studieintyg. Du är också välkommen att boka tid för vägledande samtal, om allt som rör din studiesituation. Om du stöter på problem under studietiden kan det vara bra att veta att studievägledaren arbetar under tystnadsplikt.
Studievägledning för utbildning på alla nivåer
Kontaktperson för studenter med behov av särskilt pedagogiskt stöd
- Mottagningstider
Mottagning efter överenskommelse
Senast uppdaterad: 7 januari 2025
Sidansvarig: Institutionen för folkhälsovetenskap