Vetenskap och kommunikation med havet i fokus

Vid Stockholms universitet har framgångsrik forskning och utbildning om havet bedrivits i över fem decennium. Här utförs världsledande Östersjöforskning, men även forskning i andra svenska havsområden, i tropiska hav och i polartrakterna.

Stockholms universitets Östersjöcentrum har i uppdrag att stärka och synliggöra den betydande marina verksamhet som är utspridd på över tio olika institutioner vid universitetet. Därför visar vi både våra egna och andra institutioners nyheter om havet.

Våra egna nyheter om havet

Universitetets nyheter om havet

Stockholms universitets Östersjöcentrum

Vetenskap och kommunikation med havet i fokus

Vi samlar och förmedlar användbar kunskap om Östersjön till rätt plats i samhället.

Följ våra havsbloggar

Nyhetsbrev från Östersjöcentrum

Våra nyhetsbrev innehåller nyheter om vår verksamhet, samt annan marin verksamhet vid Stockholms universitet. Här visas de senaste:

Få Östersjöcentrums nyhetsbrev

havet puff