Cultural Evolution Symposium: Animal intelligence arrangeras eftermiddagen den 29 september av Centrum för evolutionär kulturforskning (CEK) vid Stockholms universitet. Talarna kommer från olika vetenskapliga discipliner inom humaniora, samhällsvetenskap, och naturvetenskap. Symposiet är öppet för alla att följa online.

Karin Dirkes föredrag har titeln Studying animals with love: a brief history of anthropomorphism in the study of animals.

Till programmet på CEK:s hemsida

Karin Dirke

Om Karin Dirke

Karin Dirke är universitetslektor och docent i idéhistoria vid Institutionen för kultur och estetik. Hon forskar om människans relation till djur i historien. Det kan till exempel handla om idéer om djurskydd eller 1800-talets diskussioner om stora rovdjur. Karin Dirke undervisar i idéhistoria på alla nivåer vid institutionen. Mer om Karin Dirkes forskning.

4/8: Karin Dirke i DN om hundar
12/6: Franzén och Dirke tilldelas medel av Humanvetenskapliga området