Anna Lund, docent i sociologi vid Stockholms universitet och Farnaz Arbabi, regissör och konstnärlig ledare vid Unga Klara, möts i ett samtal om barnkonventionens roll i kulturutövandet. Samtalet modereras av Karin Helander, professor i teatervetenskap vid Institutionen för kultur och estetik samt ständig sekreterare vid Kungl. Vitterhetsakademin och Rebecca Örtman, konstnärlig ledare för RATS teater.

Om Scenpodden

Scenpodden är en gemensam satsning från RATS Teater och Humanistiska fakulteten vid Stockholms universitet. Varannan fredag bjuder Scenpodden in en framstående scenpersonlighet för att få hjälp att reda ut olika begrepp och fenomen inom teatervärlden. Samtalen leds av Rebecca Örtman, regissör och konstnärlig ledare för RATS Teater, tillsammans med Karin Helander, professor i teatervetenskap och mångårig teaterkritiker i Svenska Dagbladet.

Om Publik & Vetenskap

Samtalet är en del av programmet för Publik & Vetenskap, en samtalsserie som visar bredden av den humanvetenskapliga forskning som bedrivs vid Stockholms universitet. Samtalen är öppna för allmänheten och äger rum i Accelerators konsthall. Läs mer om vårens program.