Technical Art History – Unravelling Art Mysteries
Technical Art History – Unravelling Art Mysteries, en utställning av masterstudenter vid Institutionen för kultur och estetik.

Det internationella masterprogrammet i teknisk konstvetenskap började hösten 2017 vid Institutionen för kultur och estetik, på Stockholms universitet. Teknisk konstvetenskap är ett växande fält inom ämnet konstvetenskap. Målet med programmet är att utforska teknisk konstvetenskap i relation till ett flertal andra vetenskapliga fält.

Hur kan vi tillämpa konstnärliga tekniker och vetenskaplig analys på konstvetenskap? Vilka svar kan vi få genom att komma under ytan på konstverken och på vilka sätt kan konstmuseum ha nytta av teknisk konstvetenskap? Studenterna på första året av det internationella masterprogrammet i teknisk konstvetenskap svarar på dessa frågor genom en utställning.

Utställningen pågår måndag den 28 maj kl. 16.00-21.00 och tisdag den 29 maj kl. 11.00-19.00.

Vernissagen inleds 16.00 den 28 maj, där välkomsttal sker 16.00 och 18.00.

Mer information finner du i Facebook-evenemanget, Technical Art History – Unravelling Art Mysteries.

Vid frågor, mejla gärna techarthistorysu@gmail.com.