Manlig och kvinnlig föreläsare visar konstverk på filmduk och en bärbar dator står framför duken.
Jacob Kimvall, lektor i konstvetenskap, och Kajsa Dahlström, pedagog på Scenkonstmuseet, presenterar en digital visning för studenterna i Visuella studier.

Undervisningen i konstvetenskap innehåller så kallade on-site-seminarier, studebesök vid kulturinstitutioner. I en tid då allmänheten och Stockholms universitet uppmanas upprätthålla social distansering ställdes så föreläsningen vid Scenkonstmuseet den 22 april om till digital form.

Universitetslektorn Jacob Kimvall mötte upp Scenkonstmuseets pedagog Kajsa Dahlström och visade utställningen för studenterna vid e-mötesverktyget Zoom. Studiebesökets tematik gällde intermediala relationer, och museal remediering av scenkonstarterna.

Det var konstvetenskapens första studiebesök sedan omställningen till distansundervisning den 18 mars. Liksom Scenkonstmuseets första dito sedan de stängde för allmänheten för en dryg månad sedan.

Stockholms universitets ställningstaganden relaterat till coronaviruset

Konstvetenskap I: Visuella studier

Kurser i konstvetenskap

Pedagogen och föreläsaren står i ett folktomt museum och visar föremålen för en dator.
Scenkonstmuseets pedagog Kajsa Dahlström och lektorn Jacob Kimvall i samarbete.

Pedagogen Kajsa Dahlström visar studenterna via dator.

Montern i bakgrunden på denna bild visar dokumentation och objekt från Karl-Birger Blomdahls operauppsättning av Harry Martinsons Aniara. Birgit Åkesson gjorde koreografin, Karl-Birger Blomdahl musiken och Erik Lindegren skrev librettot utifrån Harry Martinssons versepos. Scenografi och kostym av Sven "X-et" Erixson. Göran Gentele var regissör.

Till Scenkonstmuseets hemsida.