Stockholms universitet

Arabiska

Arabiska är ett av de fem största språken i världen och det huvudsakliga språket i större delen av Mellanöstern och Nordafrika. I dag talas språket av cirka 300 miljoner människor. När du lär dig arabiska får du inblick i en lång och rik kulturtradition samt kunskap och förståelse för det samtida Mellanöstern och Nordafrika.

Ämnesbeskrivning

När du lär dig arabiska vid Stockholms universitet får du grundliga kunskaper i det arabiska språket och kunskap om litteratur, historia, religion, ekonomi, politik och samhällsutveckling i Mellanöstern och Nordafrika.

Kurserna ger dig teoretiska och praktiska färdigheter som du kan använda dig av i både arbetslivet och vid fortsatta akademiska studier. Du lär dig den moderna standardarabiskan och får även möjlighet att studera arabisk dialekt.

Arbetsmarknad och karriär

Studier i Arabiska är högst relevanta för dig som vill jobba, eller redan har jobb, inom bland annat statsförvaltning, industri, handel, det civila samhället och massmedia, där det krävs goda språkliga kunskaper i arabiska och god kännedom om Mellanöstern och Nordafrikas historia, religioner, kultur och politik.

 

Utbildningar inom ämnet

Examen

För att få en kandidatexamen i Mellanösterns språk och kulturer kan du antingen läsa fristående kurser eller något av de kandidatprogram som listas under Utbildningar inom ämnet.

För att få en masterexamen i Mellanösterns språk och kulturer läser du masterprogrammet som listas under Utbildningar inom ämnet.

Mer om examen vid Stockholms universitet

Forskning inom ämnet

Vid Stockholms universitet bedrivs forskning inom litteratur, historia och sociolingvistik.