Dags att söka till vårens kurser!

Viktiga datum

Startdatum: torsdag 15 september 2022

Tid: 00.01

Slutdatum: måndag 17 oktober 2022

Tid: 23.59

Vid Stockholms universitet finns utbildningar inom flera marina vetenskaper. Är du intresserad av vad som lever i havet, hur strömmar påverkar transport av ämnen eller hur vi kan hitta historisk information om klimatförändringar i våra havsbottnar? Här finns både kurser och fullständiga program.

Östersjöcentrum bedriver inga egna utbildningar men våra forskare undervisar ofta på universitets marina utbildningar. På vår hemsida har vi samlat information om kurser och program för dig som vill studera havet, från de djupaste bottnarna och hela vägen upp till atmosfären.

Vid Stockholms universitet bedrivs forskning och utbildning om våra svenska vatten men också om tropiska havsområden och polarzonerna. Universitetet erbjuder dessutom historiska, etnologiska och arkeologiska kurser om havet inom ämnet maritima studier

Det finns flera utbildningsnivåer och du har möjlighet att läsa allt från en fristående kurs till program på grund-, avancerad- eller forskarnivå.

Studera havet vid Stockholms universitet

Foto Ant Rozetsky /Unsplash.

Anmäl dig senast 17 oktober 

Den 15 september öppnar anmälan för kurser och program som ges vårterminen 2023.

På Stockholms universitets utbildningssidor kan du läsa mer om vad som händer från att du anmäler dig till att du antas till en utbildning vid Stockholms universitet.

Från anmälan till antagning

Hur är det att plugga hos oss

Undrar du vad våra studenter säger om att läsa marina utbildningar vid Stockholms universitet? Nu kan du se filmer som studenterna själva spelat in, och ställa dem frågor om utbildningarna:

Hur är det att läsa vid Stockholms universitet - Egentligen?

I denna artikel kan du också följa med ut på fältstudier på forskningsfartyget R/V Electra af Askö:

Här kartlägger studenterna havsbotten

Jag har alltid varit mest intresserad av det som är på land, men nu har jag fått upp intresset för havet också.

Rebecca Edlund, som går andra året på kandidatprogrammet i geovetenskap.

En av studenterna spolar rent på utsidan av provtagningsröret, som just lyfts upp ur havsbotten, fylld med en lång sedimentkärna. Foto: Michaela Lundell.